Monday, August 27, 2012

Noen fakta om Whiskey eller Whisky

Når diskuterer whisky det første som må være vet er at det er to legitime stavemåter. Scotts og kanadiere stave whisky uten "e", mens den irske og amerikanerne stave det med en "e" som i whiskey. Dette bør være første antydning av at verden av whisky er en svært komplisert, og har mange regionale forskjeller i smak og produksjon. Dette er en del av det som gjør whisky slik en interessant og hyggelig ånd.


Historisk antas det at irsk var først til å foreta whiskey, men Scotts har også lagt krav på å være de første whisky-produsentene. Irsk brukes begrepet "uisce beatha" ("vann of Life" på gælisk) å beskrive whiskey, slik at det må ha vært viktig.


Både skotske og irsk gjøre whiskey på samme måte, bortsett fra malting og destillasjon prosessen. I Skottland malted-bygg er stekt over åpen torv starter tørke, resulterer dette i korn plukke opp torv smak. I Irland, malted knapt er tørket i lukkede ovner, og aldri utsettes for røyk. Prosessen med mashing og gjæring er mye den samme for begge land. I trinn destillasjon destillere irsk, mesteparten av tiden, deres produkt tre ganger, som resulterer i en svært ren distillate som gjør det svært glatt irsk whiskey. Skotske distill sine produkter to ganger, og dette resulterer i mer smak i Ånden.


I Nord-Amerika er det kanadisk whisky og American whiskey, som har en rekke regionale klassifikasjoner inkludert Bourbon og Tennessee whiskey. Hvert produkt i Nord-Amerika er unikt og er regulert av regjeringen. Kanadisk whisky er nummer én importerte Ånden i USA og andre i forbruket av bare vodka.


Amerikanske whiskey har en rekke regulering avhengig av definisjonen av produktet. Bourbon må være laget av Syrnete mos av ikke mindre enn 51% korn, rye, hvete, malted knapt eller malted rye korn. Det kan ikke være destillert på et bevis som er høyere enn 160, og må være lagret i nye barriques på et bevis på 125 eller mindre. Blandede American whiskey må gjøres fra minst 20% whiskey alderen to eller flere år med resten laget av unaged nøytral korn ånd. Amerikansk korn whiskey må gjøres fra en minimum mos av 80% korn. Tennessee whiskey følger de samme reglene som Bourbon, men er trekull filtrerte (Lincoln County prosess), så det ikke kvalifiserer som en bourbon.


Kanadisk whisky må være aldre for minst tre år, men for det meste den kanadiske regjeringen kan ekspertisen til distiller til å definere egenskapene til det endelige produktet, så det er ingen begrensninger på destillasjon bevis eller FAT krav. Noen kanadisk whisky er i alderen mindre enn fire år må ha en alder som er oppført på flasken. Mest kanadisk whisky er alderen for seks eller flere år. Kanadisk whisky er vanligvis en blandet ånd. Begrepet "blandet" betyr at det endelige produktet er laget av et antall forskjellige typer destillert produktet. For eksempel en kanadisk whisky kan bestå av korn, knapt, hvete og rye distillates som er i alderen i valgt brukes eller nye barriques. Noen kanadiske produsenter satte alle korn i én mva og gjære dem som en helhet, og pre-blend og alder av distillate. Andre produsenter gjære hver korn individuelt og alder hver distillate separat og blanding et sluttprodukt fra en blanding av ånder. Mest kanadisk whisky er destillert to ganger.


Denne artikkelen har bare riper i overflaten av whisk (e) y verden. Det er mange regionale egenskaper whisky og mange andre fylker produserer denne fine ånd. Det ville ta en livstid å utforske hele verden av whisky, men det ville være en verdig forsøk.

No comments:

Post a Comment