Sunday, August 26, 2012

Zambias posisjon på GM mat intrigering

Plasseringen av Zambias regjeringen på genmodifisert mat har alltid statled meg.De sier dette og gjøre det med hensyn til GMO. For startere, lider Zambia staude kronisk mat mangel hovedsakelig på grunn av tørke. Denne sørlige afrikanske landet fortsatt avhengig av utdatert oppdrett praksis. Det har ikke ennå, omfavnet moderne jordbruk-teknologier for eksempel moderne biotech, noe som garanterer bønder høy dekkevne, uavhengig av rådende klimatiske forhold.


Hver gang Zambia lider beskjære svikt, sender regjeringen et presserende appell, ikke til stipendiat afrikanske land, men til de forente nasjoner den World Food Programme (WFP), for saks skyld, og andre vestlige givere som Verdensbanken og det internasjonale monetære Fund(IMF). Slike forespørsler for mat, men kommer med en påminnelse, "ikke genetisk endret mat." Det skjedde i 2002. Deretter hadde tørke herjet Zambias hele korn (mais) Beskjær. Tørke var så ødeleggende at sulten zambiere måtte scavenge på wild planter for å overleve. For å unngå en pinlig opptog av Zambians dø av sult under hans watch, sendt landets president, Levy Mwanawasa, en presserende mat appell til World Food Programme (WFP) og USA (US). Men når maten nådd Zambia/Sør-Afrika kantlinje, avvist regjeringen det "fordi det var laced med GMO." Uten noen støtter vitenskapelig dokumentasjon hevdet Zambias regjeringen at GMO utgjorde Helserisikoer på mennesker og miljø.


Likevel, Zambia gjorde godta mat-forsendelse, men ikke før å tvinge WFP pådra deg ekstra utgifter til å mill, som blir bedt om for mange å spørre: "Hva virkelig endret?" Fresemaskin GMO redusert sine Helserisikoer? ikke i det hele tatt. Dette går for å bekrefte at anti-GMO retorikk er rent outlandish.


Siden 2002 har det gått mye vann under broen. Zambia har formulert lover for å regulere transshipment av genmodifisert mat og sette opp et laboratorium for å teste for tilstedeværelse av GMO i alle utenlandske skaffet mat, alt i navnet på "beskytte sin citizenry fra farene ved GMO?" Dessverre har disse såkalte austere tiltakene ikke gjort Zambia selvforsynt i mat. Forrige uke, WFP, kunngjorde at 1,7 millioner zambiere lider av akutte matmangelen og trenger presserende hjelp. Hot på hæl av denne kunngjøringen, President Mwanawasa erklærte mat-situasjonen i landet, en katastrofe. Som vanlig, vil President Mwanawasa trun til WFP og vestlige land for å få hjelp. Zambias regjeringen, tilbakestilles denne gangen rundt, til sin gamle tune, "Vi skal ikke ta GMO?" Hvis den gjør det, vil det være skyte sin egen fot fordi USA, der GM mat er fritt solgt og spist, er den største tilhenger av WFP-programmer.


GM mat er trygt å spise. Amerikanere spiser GM mat. Kanadiere spise GM mat. Mexicans spise GM mat. Spanjolene spise GM mat. Argentineans spise GM mat. Sør-afrikanere spise GM mat. Hvorfor ikke Zambia? Zambia burde ikke gå langt for bevis at GM mat er trygt å spise. I 2003, den sørlige afrikanske utvikling samfunnet (SADC), der Zambia er medlem, sette opp en vitenskapelig komité, å vurdere sikkerheten til GMO til menneskers og dyrs helse. Forskere, enstemmig, konkluderte med at GM avlinger stilles ingen risiko til mennesker og miljø. Hvis Zambia ikke kan ta råd fra sin egen forskere, som andre kan det høre? Det er ikke i Zambias nasjonale og internasjonale interesse å fortsette motstridende GMO, som fordeler, allerede, dokumentert i slike land som Sør-Afrika, Filippinene, Mexico, Spania, Canada, USA og Argentina.

No comments:

Post a Comment