Saturday, November 19, 2011

Er kaffe mest populære drikke i historien?

Så langt tilbake som 850 ad kan det sies at en ensom sauer herder og hans lade snublet over en underlig og mystiske bær vokser på en bortgjemt og glemt skråning. Før han kunne stoppe dem, hadde noen av sine sauer allerede begynte å prøve denne merkelige frukt. Etter ca ti minutter eller så begynte shepherd å legge merke til noe uvanlig om sine sauer. De ikke lenger så lei etter sin lange trek den dagen. Faktisk syntes de å være stort våken og svært varsel. Shepherd hadde aldri sett dem oppfører seg på denne måten, og han ble nysgjerrig. Nå blir litt sliten og slitne besluttet seg shepherd å prøve bær for seg selv. Akkurat som hadde skjedd med sin flokk han også ble bred våken og tilgi ordspill, ekstremt "full av bønner". Akkurat da en munk skjedd med, og etter å ha hørt hva som hadde skjedd fortsatte å skjenne dårlig shepherd og foredrag ham på hans tull overbærenhet. Etter å ha hatt sitt fortsatte si munken på sin reise, men før han satte i vei han gjort helt sikker på at en plante ble sikret blant hans eiendeler.


Tilbake på klosteret besluttet munkene å prøve denne nye magisk sentralstimulerende midler. De endeløse timene av bønn ble snart lett å tåle. Kaffe drikke hadde vært utløste. Utbredt bruk først tok tak i etiopisk områdene før du går deretter til Arabian imperium. Her var det å bli holdt i mange år som et hellig stoff til det ulovlig ble eksportert til verden utenfor ved et arabiske kalt Baba Budan. Ordet av dets effekter deretter begynte å spre og i en kort stund kaffe var å bli en av de mest spesielle varer i vår historie. I dag vi drikker en svimlende 4 milliarder kopper hvert eneste år, og det er mange blant oss som ville simpelthen nekter å starte vår dag uten den.


Selv om kaffe er godt kjent for å holde oss våken finnes også helsemessige fordeler knyttet drikker kaffe. Det sies at de som lider av astma og spiste av drikke har 25% mindre symptomene skyldes et stoff kalt theophylline. Dette er det som kalles en bronkodilator og ganske enkelt er det hevdet å hjelpe de som lider av sykdommen å puste litt lettere. Drikker kaffe regelmessig er også ment å bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft ved en figur også i regionen i rundt 25%. Det er tenkt å gjøre dette ganske enkelt ved å bidra til å holde deg vanlige som igjen bidrar til å avverge sykdom og sykdom.


Bortsett fra fordelene som nettopp har blitt nevnt det må være sagt at bare drikker kaffe som en drikke er en glede som lett ikke kan overgått. Utrolige er at gjennomsnittlig person har ingen ide om variert smak som denne helliget bønne har å tilby. En av de voksende trendene de siste årene har å være den økende populariteten til bestilling kaffe via rart vi kaller Internett. Aldri før har vært vi i stand til å smake et bredt utvalg av smak, harmoni og aromaer uten å måtte tåle kjedelig prøvelsene av Vandring rundt i byen. Jeg selv har en tendens til å plassere små ordrer, men jeg gjør alltid et poeng å posten navnet, blanding og selvfølgelig nøyaktig hvem jeg kjøpte.


Nå vet du historien om den magiske bønner som jeg håper at neste timeyou vurderer dukker i den lokale kaffebaren du husker historien om von herder vandrende sauer og vurdere bare hva du kanskje være å drikke var han ikke å ha vandret med sin flokk til den ensomme skråning. Ta deg tid til å prøve mange forskjellige varianter tilgjengelige, og jeg lover deg gleden av kaffe vil være sikker på å Pine sansene, erte smaksløkene og glede venner og kollegaer.


Cappuccino eller mocha?

No comments:

Post a Comment