Sunday, November 20, 2011

Smaker vin

Vinsmaking komponenten I: utseende


Det første trinnet du måtte ta på seg i vinsmaking er visuelle.


1. Fylle opp glasset til 1/3 av sin volum; aldri fylle det mer enn et halvt;


2. Hold glasset stammen. Først kan du finne dette også pretensiøs, men det er gode grunner til det:
А) ved å gjøre det på denne måten kan du faktisk observere vin i det.
b) dette vil holde din fingeravtrykk av bollen;
c) varmen fra Palm OS-enheten vil ikke endre temperaturen av vin.
Det er en god ordtak av en av de største fransk vin elskere, Emil Painot: tilbyr noen glass vin, og du kan umiddelbart se om han/hun er en connoisseur for øvrig de holder glasset. " Selv om du ikke kan tenke på deg selv som en connoisseur, kan du fortsatt lære hvordan du holder vin glass.


3. Fokusere på fargeintensiteten og gjennomsiktighet av væske.
a) fargen på vin, og mer spesifikt sin nyanser, er best observert på en hvit bakgrunn.
b) vin intensitet er best dømt ved å holde glass uten skråstilt det og ser på væsken fra ovenfor.


4. Neste kommer virvler av glasset. Dette kan også virke for pretensiøs eller farlig Hvis du har et fullstendig glass eller en hvit topp. Men denne bevegelsen er viktig siden det forbereder deg for neste trinn i vinsmaking – smaken. Den enkleste måten å snurr glasset er å plassere den på en tabell eller andre jevnt underlag og grafitt din hånd mens du holder glasset av stammen. Snurr hardt og har vin nesten berøre felgen av glasset. Deretter Stopp. Vin etterlater ørsmå spor med ujevne former på innsiden av glasset. Noen "ekspertene" deretter lese dem med så mye iver som kaffe-tellers. Sannheten er imidlertid at de er bare en indikator for kvaliteten på vin-jo mer alkohol en vin har mer vin sporene danner.


Hva fargen på vin forteller oss? Den vin farge forteller oss mange ting om sin karakter.


Først viser fargen drue variasjonen. La oss ta to populære varianter som eksempler – cabernet sauvignon og pinot noir. Cabernets druer er mindre, med en tykkere og mørkere hud enn de av pinot noir. Som et resultat, er fargen på viner laget av cabernet sauvignon vanligvis beskrevet som fiolett til mørkt mens fargen på viner laget av pinot noir er forbundet med ruby.


Sekund, fargen er påvirket av klimatiske forhold. En varm sommer og tørr høsten resultere i moden druer, med en mørk, intens farge. En kald sommer og regnfull fall vil produsere uutviklet druer med en lysere farge.


Tredje, lages vin praksis har også en innflytelse på fargen på vin. For rødvin, er druer fermented med huden. Siden coloring agenter er drue huden, og ikke i juice, jo lenger prosessen av maceration, det vil si jo lenger huden holder seg med juice, jo mørkere vin fargen blir.


Fjerde, har prosessen med vin aldring også en innflytelse på fargen på vin. De unge røde vinene er rik på coloring agenter og som gjør sine farge tettere og fyldigere. I løpet av tiden kjemiske reaksjoner finner sted i flasken og sedimenter er dannet på bunnen. Den vin farger blir lysere, og er ofte beskrevet som murstein eller oransje.


La oss gå gjennom et eksempel: du pour selv et glass rødvin og etter nøye observere det, du legge merke til en full granitt farge, god tetthet og ikke så bra gjennomsiktighet. Hvilke konklusjoner kan du tegne?


Vel, kan du trygt si at vin er:
-fra cabernet sauvignon druer;
-fra en Southern region;
-relativt unge;
-fra en god avkastning;
-at vin-maker har gått for en god lang maceration.


Hvis du vet vin, sammenligne hva du vet det du ser: kanskje vin har en veldig full farge og avkastningen har vært dårlig – det vitner om en god teknikk som lages vin; eller kanskje vinen er bleke for sin alder – dette taler for uutviklet drue eller dårlig lages vin-teknikk.

No comments:

Post a Comment