Friday, November 25, 2011

Å spise vaner og Disorders

Sunn mat


Sunn mat gir oss god styrke for daglige arbeid og ny energi flyter i kroppen. Sunn mat betyr at spise pyramiden inneholder saldoen for alle ernæring i det som er viktig for kroppen. Utvalg av mat er viktig for et sunt kosthold fordi enkelt mat aldri oppfylle kvaliteten på en sunn diett.


Et sunt kosthold er kombinasjonen av frukt, meieri, protein og vegetabilske. Det er ingen problem for personen som er i stand til å spise ikke vegetarmat til å få en sunn diett. Utvalg av mat er viktigere når en person foretrekker vegetarmat. Fordi vegetarianer noen ganger ikke får nok protein og andre vitaminer som sink og jern som finnes hovedsakelig i kjøtt. Sunt kosthold for kvinner inkluderer flere kalsium og jern i forhold til sunn diett for mann.


Spiseforstyrrelse


Spiseforstyrrelse betyr ekstreme uttrykket av mat av mann og kvinne. Spise forstyrrelse betyr atferd og holdninger som er relatert til å spise. Spiseforstyrrelse inkluderer compulsive overeating og anorexia nervosa.


Symptomer på Compulsive Overeating:


1. Å spise uten sult
2. Embracement vekt
3. Engasjert i kontinuerlig diett


Symptomene til anoreksi Nervosa:


1. Frykt for å bli fett/obese
2. Sosiale uttak, perfectionism.
3. Tap av menstrual syklus
4. Kroppsvekt under vanlige vekt


Tips for sunn mat:


1. Ikke hoppe over måltid: planlegge din daglige måltid og snacks. For sunn spising vane, bør vi ha 3 måltider og 2 snacks hver dag.


2. Lær enkel måte å forberede mat: prøver å lære forskjellige enkel måte å forberede mat for deg selv. Prøv tørket urter (basilikum, persille) og krydder (chili pulver, sitron-pepper) i stedet for å legge til pålegg koble smør og sjysaus.


3. Unngå å spise mer sukker: sukker drinker inneholder mer energi i form av calories og disse drikker har ikke andre vitaminer og protein som kroppen behov. Så unngå slike type drinker.


4. Ta hensyn til din å spise mens du har måltid: lytte til kroppen mens du har måltid. Stopp når du føler deg satiated. Dette vil hjelpe kroppen til å balansere energi.

No comments:

Post a Comment