Friday, June 8, 2012

Sbiten - Russlands tradisjonelle vinter-tid drikke

Sbiten, den tradisjonelle drikkevareemballasje for vinteren i Russland, er en drink med en lang, fargerik historie. Forskning viser at sbiten har eksistert siden fjortende-tallet. Tradisjonelt, ble Sbiten servert fra ofte oppvarmet kobber samovars av sbitenshchik, som tjenestegjorde det frem til begynnelsen av det tyvende århundre på russisk street hjørner.


Jeg har alltid elsket alle ting russisk. For de siste tjue årene, jeg har samlet stempler fra Russland og avsidesliggende territorier, og har en omfattende samling i 2 store Scott's Standard bøker. En av mine favoritt komponister og pianist er Kostia, som har haunting musikk av hans russiske hjemland er en vakker lytteopplevelse. Hvis jeg er spesielt stressa, er det Kostia jeg slår til. Hans album inkluderer Suite St. Petersburg og 10 småstein, blant andre.


Sbiten gjøres på forskjellige måter, både ikke-alkoholholdige og alkoholholdige. Det er perfekt motgift for lenge kalde vintre, noe Russland er berømt for. Her i Michigan er det en reell behandling for oss gamle folk som hater vinteren.


Ordet Sbiten, kommer det fra verb-sbit--til å slå eller til pund. Urter og krydder er bakken i en mørtel, og deretter blandet med honning eller molasses. Det er tillatt å gjære for en kort periode, og deretter blandet med vann for å lage en litt alkoholholdige drikker. Erstatter vannet med en god Cabernet Sauvignon gjør for en mer livlig drink, en å være verdsatt av alle. Det er også befestet med konjakk eller vodka for en mer potente libation.


Grunnleggende oppskriften på Sbiten:


3 1/2 kopper vann
2 kopper honning
3 kanel pinner
2-3 Kardemomme pods, frø fjernet, ristet og knust
1/3 Ts bakken ginger 1 TBS hele cloves
2 tørket chili peppers (valgfritt)
2 TBS bringebær eller aprikos jam


Bland alle ingrediensene i en mellomstor kjele og gi en treg koke over medium varme. Visp kontinuerlig for å sørge for honning er godt blandet. Fjerne fra varme og tillater for å komme til romtemperatur. Press flytende gjennom cheesecloth inn i en lufttett beholder for oppbevaring og kjøle inntil klar til flaske.


Jeg kjøpe 750 ml kobolt blå flasker benytte corks fra den lokale brewmeister å flaske noe liker Sbiten å presentere som en gave i løpet av høytiden. Legger til noen fancy båndet, en folie cap i flasken, og et gavekort. For om $8 USD har du en flott gave til å presentere til venner eller kolleger. Et tilfelle av kobolt blå-flasker kjører omtrent $15.00.


Finne oppskriften på Sbiten og mange andre fine mat på http://www.allthebestrecipes.com. Mange informative artikler og oppskrifter er postet det daglig.

No comments:

Post a Comment