Saturday, June 30, 2012

A Brief History Of Espresso

Luigi Bezzera, eieren av en produksjon virksomhet oppfunnet Espresso på århundreskiftet. Luigi Bezzera var bare prøver å finne en måte å brygge kaffe raskere. Han skjønte at hvis han bare kunne legge press til brewing prosessen det ville sette fart ting opp. Dermed ble "Rask kaffemaskin" opprettet. Hans ideen om en rask kopp kaffe viste seg mye bedre enn han hadde planlagt, hva han endte opp med er en bedre, fullere smaker kopp sterk kaffe, i tillegg til en mye raskere prosess. Han fant ut at den raskere brewing Effektivere tillatt for kvaliteten på bønner som skal trekkes ut i motsetning til over utpakking han tidligere hadde opplevd. Begrepet "Espresso" betyr raskt i italiensk, derav begrepet.


Det var ikke før senere når Desidero Pavoni kjøpt rettighetene fra Mr. Bezzera for Espressomaskin at det ble populært. Pavoni var svært vellykket i markedsføring av produktet, og endret sannsynligvis måten folk drikker kaffe fra da av. Bare se deg rundt! Kaffe og Espresso butikker er dukker opp overalt, selv i USA det er blitt ikke bare populære for deilig bønner, men har gitt oss en ny plass å sosialisere.


Espresso tidslinje:


I 1901 arkivert Luigi Bezzera et patent for espresso-maskin som inneholdt en kjele og fire "grupper". Hver gruppe kan ta forskjellige størrelse filtre som inneholdt kaffen. Kokende vann ble tvunget gjennom kaffe og i en cup. Ambrogio Fumagelli sier at dette var fødselen av (rask) espressokaffe.


I 1903 var Luigi Bezzera patent deretter kjøpt av Desiderio Pavoni og sette til markedet i en stor vei.


I 1905 begynner The Pavoni selskapet produksjon av espresso maskiner som er utelukkende basert på Bezzera's patent.


I 1927 ble første Espressomaskin installert i USA. Det var en La Pavoni Espresso Machine installert på Regios


i New York.


I 1938 utformet Cremonesi en stempelet pumpen som tvang varmt vann gjennom kaffen. Det ble installert på Achille Gaggia


kaffebaren.


I 1946 begynner Baracchini produksjon kommersielle stempelet maskinen. Resulterende skum eller krem lagdelte kaffe eller cafe'.

No comments:

Post a Comment