Saturday, June 23, 2012

Scoop på suppe

Suppe kan være det første kurset av et måltid, eller det kan være hele måltidet. En dampende varmt bolle med suppe er herlig å varme opp til på en kald vinterdag, mens en bolle med kjølt gazpacho eller frukt suppe kan være perfekt for nedkjølingsperiode på en varm sommerdag.


'Suppe' er et grunnleggende begrep som brukes til å beskrive en flytende mat laget av en kombinasjon av grønnsaker, frukt, kjøtt og/eller fisk som er tilberedt i en væske. Denne artikkelen omhandler noen av de mer vanlige variantene av suppe, og tilbyr informasjon og tips om forbereder, visning og lagring av hjemmelagde supper.


Vanlige typer suppe...


Bisque - en tykk, rik krem suppe som vanligvis inneholder sjømat. Nyere oppskrifter kan bruke fjærfe eller grønnsaker i stedet for sjømat. På en gang bisques ble tykkere med ris, men i dag er de vanlige tykkere med roux.


Bouillabaisse - en svært erfaren sjømat lapskaus laget av fisk, skalldyr, løk, tomater, hvitvin, olivenolje, hvitløk, Safran og urter.


Kjøttkraft & buljong (Stock) - en anstrengt væske som er resultatet av matlaging grønnsaker, kjøtt eller fisk og andre seasonings i vann.


Chowder - en suppe med tykke, tykk eller lapskaus vanligvis med sjømat, poteter, og melk eller krem. 'chowder' kommer fra det franske ordet 'cauldron', som betyr matlaging hurtigkokeren. Grønnsaker eller fisk stuet i en kjele ble kjent som chowder i engelsktalende nasjoner (en forenkling av navnet på potten eller hurtigkokeren der de ble tilberedt). De første chowders som er forberedt på det nordamerikanske kontinentet ble brakt av franske fiskere til Canada.


Consomme - en klar suppe laget av anstrengt kjøtt eller vegetabilske kjøttkraft, servert med varmt eller som en kald gelé.


Domstolen buljong - en kjøttkraft laget av matlaging ulike grønnsaker og urter, vanligvis en løk studded med noen hele cloves, selleri, gulrøtter og bukett garni (persille, timian og bay leaf), kanskje med litt vin, sitronsaft eller eddik; brukt som en poaching base for fisk, sjømat eller grønnsaker.


Krem soups - supper som er tykkere med en hvit saus.


Gazpacho - en uncooked suppe laget av en pureed blanding av friske tomater, søt bell peppers, løk, celery, agurk, brød crumbs, hvitløk, olivenolje, eddik og noen ganger sitron juice som serveres kald; også kan bli servert "tykk-stil."


Gumbo - en Cajun/Kreolske finfølelse av Sør Louisiana, noe som gjenspeiler byens rike historie: vilt eller sjømat (fra akadianerne), tykkere med okra (fra afrikanere), fil (fra indere) og/eller roux (fra franskmenn). Gumbo er en tykk, robust suppe med hundrevis av varianter inkludert kylling og pølse gumbo, reker og okra gumbo, østers gumbo og sjømat gumbo.


Minestrone - en tykk suppe av italiensk opprinnelse som inneholder assorted grønnsaker, erter og bønner, pasta (for eksempel vermicelli eller makaroni) og urter i en kjøtt eller grønnsak kjøttkraft.


Småkoke - en tallerken, som inneholder en tykk suppe-lignende kjøttkraft laget av en kombinasjon av stewing flytende og naturlige fruktjuicer av mat å være stuet kjøtt og grønnsaker.


Hvor å fjerne fett fra suppe...


Suppe alltid smaker bedre og er sunnere Hvis fjernes overflødig fett (fett) under matlagingen og før servering. Prøv noen av teknikkene nedenfor for å fjerne fett:


> Bruk en stor skje for å skumme fett av suppe som det simmers.


> Mens matlaging suppe, kan du plassere potten litt til én side av brenneren. Av-sentrert bobler vil oppmuntre fett å samle på den ene siden av potten lettere fjerning.


> Et blad for salat falt i en pott av suppe vil absorbere fett fra toppen.


> Hvis du vil fjerne de siste flekker av fett flytende på overflaten, drar du en ren, når papirhåndkle langs toppen. Det vil eik opp mesteparten av gjenværende olje.


> Kjøle tilberedt stews og supper over natten før servering. Fat vil stige og størkne i et lag på toppen. Fettet kan fjernes ved å bryte den i store biter og løfte det bort med en skje.


> Når du er i en hast å skumme fett fra suppe, flyt ice cube i suppe å hjelpe congeal fett og gjøre det enklere å fjerne.


Hvis suppe er for salt...


Prøv en av følgende metoder for å korrigere over-salting:


(1) Legg til en hel, skrellet rå potet til suppe og putre i 10 til 15 minutter. Potetgull vil absorbere salt. Fjerne potetgull før du serverer suppe. (Forkaste ikke potetgull-det er helt bra for senere bruk i en annen oppskrift.)


(2) Røre i 1 teskje av eddik og 1 ts brunt sukker for hver kvart av væske.


Til tykkere suppe...


Den beste metoden for thickening de fleste supper og stews er å fjerne noen av kokte grønnsaker, puree dem i en blender og returnere pureed blandingen til suppe. (Ikke fyll blender mer enn en tredjedel full med varmt grønnsaker, for å unngå å få brent fra sprut av varmt puree.)


I det tilfelle at suppa er kort på grønnsaker, eller det finnes ingen i suppe, prøv en av følgende thickening teknikker:


~ Gjøre innliming av all-purpose mel blandes med dobbelt så mye kaldt kjøttkraft eller vann. Forholdet mel til væske er 1-1/2 teaspoons av mel til 1 spiseskje av væske for hver 1 kopp suppe. Sakte røres Lim inn i simmering suppe og fortsette å putre i 5 til 10 minutter.


~ En roux av smør og mel kan også brukes som en thickener. Jo lenger roux er tilberedt, mørkere og mer flavorful blir. Være forsiktig ikke for å svi og brenne roux, eller det vil gi suppa en ubehagelig brent smak.


~ Cream er et annet alternativ til ikke bare tykkere, men legger til en luksuriøs rikdom i supper.


~ En ømfintlig slurry 1 del ømfintlig til 2 deler væske vil også bli tykkere suppe; koke ikke eller løsningen vil bryte ned.


Frysing og sirkulasjon suppe...


De fleste supper fryse vakkert. Vurdere forbereder store grupper av suppe, slik at det blir ekstra å fryse og tjene på et senere tidspunkt.


-Chill suppe i kjøleskapet og skumme av eventuelle fett som stiger til overflaten før frysing.


-Fryser krem-baserte supper, kan det føre til at separasjon. Hvis suppe skille mens sirkulasjon, Visp kraft med en ledning whisk eller forsøke å blande det i en blender i noen minutter for å glatte ut det.


-Oppvarmer frosne supper i mikrobølgeovn, eller Tine ved romtemperatur og varme i en stor kasserolle over svak varme på stovetop.


-For å unngå overcooking stivt ingredienser som poteter, varme pasta og ris, tinte suppe bare lenge nok å varme i hele.


Diverse suppe gjør Tips og Info...


> Hvis suppe ikke er ment som hovedretten, stole på ett quart i suppe å tjene seks voksne. Som en main parabolen, Planlegg to servings per kvart.


> En varm suppe vil hjelpe deg med å rekondisjonere dypt Gane mellom måltid kurs eller etter inntak av alkoholholdige drikkevarer.


> Ideelt, kalde supper skal behandles i kjølt retter.


> Juster krydder av kalde supper bare før servering. Kjølt mat pleier å kjedelig smak knopper og vil kreve mer krydder enn varme supper.


> Oppmerksom på at urter vil ha en mer intens smaken Hvis være lagt på slutten av lenge matlaging.


> Savory supper og stews smaker alltid bedre hvis gjort en dag eller to på forhånd, kjøling og deretter reheated rett før du serverer.


> Vin er en praktfull smaken tillegg til supper og stews. Med vin i suppe, bruk mindre salt som vin har en tendens til å intensivere saltiness. Vin, skal legges med et forhold på ikke mer enn 1/4 kopp vin til 1 kvart suppe.


> Øl er også et godt tillegg til supper og stews. En god tommelfingerregel er 1 kopp øl til 3 kopper suppe.


> Fryse væsker drenert fra hermetisert sopper eller grønnsaker for senere bruk i supper eller stews.


> Siden væsker koke ved en lavere temperatur i store høyder, må matlaging tid utvides ved høyder over 2500 fot.


> Soups og stews bør bare putre mens matlaging, 'aldri' brakt til en vanskelig koke.


"Er det suppe, ennå?"


Selvsagt, de beste supper er laget med en base av hjemmelagde kjøttkraft og ferske ingredienser, men denne metoden kan være svært tidkrevende og Ap. intensiv. Hvis du vil, kan tid brukt på kjøkkenet forbereder suppe reduseres ved hjelp av hermetisert eller frosne broths og grønnsaker, mens du fortsatt gir et utmerket produkt.


Husk, det er ingen god "rask" suppe oppskrifter fordi noen virkelig god suppe trenger tid under forberedelsene til smaken til utvikler seg fullt. Alltid tenkt på å gi nok tid til å forberede en virkelig god suppe eller småkoke.


Copyright © 2005 Janice Faulk Duplantis

No comments:

Post a Comment