Sunday, March 11, 2012

Belgia og øl: Gjort For hverandre

I tillegg til noen fantastiske historie er landet av Belgia "Øl landet". Som grenser til Frankrike, Luxembourg, Tyskland og Nederland, er Belgia midt i Europa. Denne teknologisk avanserte medlem av NATO og EU er virkelig en øl-elskere havn.


Så, i faktum at den belgiske Brewer Guild skryte av at en øl lover kan enkelt nyte en annen øl hver dag og ikke trenger å duplisere hans valg for over et år. Hvordan er det for valg, øl elskere?


I praksis daterer lang tid, er noen av Belgias mer berømte bryggerier faktisk brygget i klostrene. Disse kalles trappiste bryggerier og er brygget ved monastic ordenens medlemmer. Det finnes fem kjente trappiste bryggerier: Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, og Westveltren.


De alle produsere flere typer øl med unntak av Orval. De tror at å produsere en enkelt øl tillater dem å konsentrere seg om ett produkt, og ikke miste fokus ved å konsentrere seg på flere øl.


De fleste bryggerier produsere "dubble" eller "tripple" forskjellige, refererer til styrken på øl som er resultatet av gjæring-aktivitet. Trappiste-øl er flaske aircondition og er ofte lagret i kjellere der de kan utvikle seg til noen fantastiske øl med alderen.


Mer allment tilgjengelig er "biere d'abbaye" eller "abby øl" som ikke lenger er brygget ved klostre, men har ansatt for å lokale brewers. Den opprinnelige formelen brukes av brygger, men øl er mer rikelig til mer moderne brewing evner.


Nylig, belgisk øl og øl har sterkt påvirket brewing i Amerika. Noen eksempler på dette er typisk eksempel på Celis bryggeri i Austin, Tx., nye Belgia av ft Collins, Co., North Coast Brewing i Ft. Bragg, Ca., og Unibroue i Quebec.


Hvis du ikke har allerede prøvd øl fra Belgia, er du i for en sjelden behandler. Tross alt, er det ikke "The øl land" for ingenting.

No comments:

Post a Comment