Friday, March 16, 2012

USA regionale kjøkken: Soul Food

Historien om amerikanske sjel mat kan spores helt tilbake til dagene av slaveriet. Ofte ganger enn ikke, slavene ble gitt den mest uønskede delen av måltidet, rester fra huset. Sammenkobling dette med sine egne hjemmelaget vokst grønnsaker, ble første soul food rettene oppfunnet. Etter at slavene ble frigjort, var de fleste av dem så dårlig at de bare kunne ha råd til de mest uønskede, rimelige klip av kjøtt som er tilgjengelige for dem. (Leftover, uønskede deler av en gris som innmat, tungen, ører og slåsshansker). Som i dagene av slaveriet brukes Afroamerikanere egne hjemmelaget vokst grønnsaker og ting som de kunne fange eller drepe til å fullføre måltidene sine.


I moderne USA, har sjelen mat virkelig utviklet seg. Det har blitt en del av afrikansk-amerikanske kulturen, bringe familiemedlemmer sammen på alle anledninger fra fødselsdager begravelser, å tilbringe tid sammen forbereder måltider. Historien om sjel mat er hovedsakelig en muntlig en; oppskrifter var egentlig aldri skrevet ned så mens to familier skal forberede identiske måltider, sjansene er at de ikke smaker veldig like. Forskjellige ingredienser, matlaging metoder og teknikker, gå inn i forbereder soul food måltider, forårsaker sluttresultater å komme ut på en annen måte.


En av de mest åpenbare og anerkjent egenskapene til afrikansk-amerikanske sjel mat er det faktum at hot saus og mer intense krydder er innlemmet i måltider så ofte som mulig. Derfor er sjel mat ikke for de som ikke kan ta varmen, eller som er utsatt for hjerte brenne!


Et annet kjennetegn på sann afrikansk-amerikanske sjel mat er at ingenting er stadig bortkastet. Å ha sin opprinnelse fra rester av omtrent alt. Foreldet brød ble raskt omdannet til stuffing eller en brød pudding. Over moden bananer ble pisket opp i banan puddinger, og andre moden frukt ble lagt i kaker og pies, og leftover fisk deler ble gjort i croquets eller hush valper.


Søndag middager er definitivt tiden når sjel mat er vanligvis sett på tabeller. Søndag middager er en tid for afrikansk-amerikanske familier å komme sammen å forberede og delta i en stor meal. Søndag middager tar normalt opp hele dagen (vanligvis etter en kirke seremoni), og familiemedlemmer kommer fra fjernt og langt til å delta i denne måltid sammen. Søndag middager fant sted i form av potlucks, også, der ulike familiemedlemmer bidra en rett eller to og danne en stor, fin måltid. Collard og sennep greener, kale, ribbeina, korn, brød, stekt kylling, chitlins, okra og yams er gode eksempler på afrikansk-amerikanske sjel mat som kan finnes på en søndag måltid.


Sjel mat er vanligvis ikke et sunt alternativ for en person som må overvåker deres kosthold. Fritert mat er vanligvis forberedt med herdede olje eller smult, og de pleier vanligvis å være flavored og krydret med svinekjøtt produkter. Siden dette kan være hva som bidrar til en høy andel av afrikansk-amerikanere som er betydelig overvektig, sakte soul food forberedelse metoder nå å være raffinert, bringe mye mer sunne alternativer til tabellen. I stedet for stadig usunn svinekjøtt produkter blir bruk av Tyrkia-baserte produkter mer og mer populær som tiden går. Fritert mat som er så elskede av kulturen kan nå klargjøres ved hjelp av en lavere fett canola eller en vegetabilsk olje.

No comments:

Post a Comment