Thursday, March 29, 2012

Hvordan kaffe er Decaffeinated

Først, la oss starte med en virkelig rask historie. Kaffe ble først decaffeinated ved Ludwig Roselius, en tysk kaffe handelsmann, i 1905 etter at han har mottatt en kaffe forsendelsen som hadde fått gjennomvåt under en storm til sjøs. Han eksperimenterte med saltlake-gjennomvåt kaffe, og funnet at benzen kan brukes som løsemiddel for å bånd med koffein. Siden koffein er vannløselige til temperaturer over 175 °, kunne han koke løsning å skille koffein fra kaffe. Med hans prosessen var decaffeinated kaffe, men det hadde mistet mye av sin smaken.


For rullebladet, Ludwig forbedret på hans prosessen og gikk å selge sin oppdagelse under Sanka merkenavn. Benzen brukes ikke lenger, da det ikke anses trygt for mennesker.


I dag er det 3 vanligvis brukes metoder tilgjengelig for å fjerne koffein fra kaffe, med dusinvis av varianter av disse metodene. To vanlige variantene er direkte og indirekte metode.


Europeiske eller tradisjonelle prosessen-direkte metode:
Direkte prosessen omfatter softening bønner av damp først, deretter vaske dem i ca 10 timer med en metylen klorid eller Etylacetat løsning å absorbere koffein fra bønne. Løsningen er forkastet, bønner er re-steamed for å fjerne gjenværende løsemidler (metylen klorid koker bort på 114 °; ethyl acetate på 104 °) og bønner er tørket til deres opprinnelige innholdet for fuktighet.


Europeiske eller tradisjonelle prosessen-indirekte metode:
I stedet for å være steames, er kaffebønner fuktet i veldig varmt vann, som trekker ut koffein sammen med mange av oljer. Denne løsningen er deretter behandlet med enten metylen klorid eller Etylacetat, som obligasjoner med koffein. Deretter er løsningen oppvarmet til temperaturen som koffein og enten metylen klorid eller ethyl acetate forbindelser fordampe. Oljer er deretter gjeninnføres i bønner og bønner er deretter tørket.


Rundt 80% av koffeinfri kaffe er behandlet av tradisjonell, eller den europeiske prosessen, og mange alvorlige kaffe drinkers tror denne metoden gjør for best-tasting kaffe. Andre bekymre kjemikaliene. Metylen klorid anses en overlegen løsningsmiddel, siden det kan fordampe ved en lavere temperatur og forlater praktisk talt ingen spor i bønner, men det er en miljøfare til arbeiderne på decaffeination planter, og det er kjent for å skade ozonlaget. Etylacetat kan trekkes ut fra ulike frukter og grønnsaker og så det er ansett som en "naturlig-funnet" kjemisk, men de fleste Etylacetat som brukes for decaffeinating er synthethically som er produsert.


Vann eller sveitsiske vann prosess:
Også kjent som vann prosessen, denne prosessen bruker ingen kjemikalier, men heller varmt vann, damp og osmose for å fjerne koffein fra kaffe i to trinn. I det første trinnet, hvilke er analog med tradisjonell, indirekte metode, er bønner fuktet i et varmt vann løsning å fjerne koffein og smaken oljer. Bønner som brukes i dette trinnet, deretter forkastes. Løsningen kjøres gjennom aktivert kull-filtre for å fjerne koffein, men la de smaken oljer. En ny bunke av bønner blir så lagt i løsningen. I henhold til lovene i osmose, koffein lar bønner å gå til den uncaffeinated løsningen, men smaken i både løsningen og bønner er like, så ingen smaken forlater bønner.


Bønner er deretter tørket og sendt til roasters. Ulempen er at vann behandlingen fjerner mer enn bare koffein. Noen av oljer fra kaffebønne fjernes også, slik at det blir mindre flavorful.


Metoden Hypercritical karbondioksid:
I denne metoden, som ikke er så populær som de andre metodene, er bønner fuktet i en løsning av flytende karbondioksid å fjerne koffein. Får å en flytende form, karbondioksid må være høyt trykk (73 til 300 atmosfærer), noe som gjør logistikk kostnadene for denne metoden er litt høyere enn de andre metodene. Etter at koffein er absorbert av karbondioksid, enten trykket reduseres og karbondioksid er tillatt å fordampe, eller løsningen er kjørt gjennom et karbonfilter for å fjerne koffein. Selv om dyrere, fordelen av karbondioksid-metoden er at siden karbondioksid ikke er en skadelig gass, metoden ikke er skadelig for helse eller miljøet.


Andre metoder:
Siden det er ingen konsensus beste-måte å fjerne koffein fra kaffebønner, er det fremdeles ny metoder som er under utvikling.


En ny metode er Triglyceride prosessen. I denne metoden, er grønne kaffebønner fuktet i en løsning eller varmt vann og kaffe å trekke koffein til overflaten av bønner. Deretter bønner er overført til en annen beholder, og midt i kaffe smaken oljer som ble innhentet fra brukt kaffe begrunnelse. De smaken oljer inneholder triglyserider er en naturlig forekommende kombinasjon av fettsyrer og glyserol, og etter flere timer ved høye temperaturer, de er i stand til å fjerne koffein fra bønner mens ikke påvirker smaken.


En annen ny metode, og muligens fremtidens decaffeinated kaffe er dyrking av Naturlig koffein-fri kaffe fra trær som har nylig oppdaget i at produsere kaffe med ingen koffein. Stort utvalg av kaffe variere koffein innhold allerede avhengig betydelig, fra omtrent 75 mg til 250 mg per 6 oz. kopp. Arabica kaffe varianter vanligvis inneholder omtrent halvparten koffein i robusta varianter, og dark stek kaffe har vanligvis mindre koffein enn lysere roasts siden roasting prosessen reduserer koffein innhold av bønne. En arabica bønne som inneholder en tiendedel så mye koffein som en normal bønne er funnet, så muligheten for å utvikle eller finne en bønne med ingen koffein er sannsynligvis et spørsmål om tid.

No comments:

Post a Comment