Sunday, March 4, 2012

Regionale kjøkken av USA: Louisiana Cajun matlaging

Louisiana Cajun mat stammer med en gruppe av franske innbyggerne i Nova Scotia, som var utvist av britene i 1755. De, etter år med en nomadisk eksistens, avgjøres i sørlige Louisiana ble myrlandet. Det tilpasses de deres innfødt matlaging metoder for å bruke ingredienser som var tilgjengelige i deres nye land. Denne mat er mat av arbeidsomme landet folk, pleide å vanskelige forhold. Det er praktisk, sterk land mat, utnytter lett tilgjengelig, lokale råvarer, ofte et helt måltid forberedt alt i én pott. Denne stilen av matlaging ble kjennetegn på disse personene, kalt akadianerne, som senere ble forkortet til FC Utrecht.


Cajun Yutang kan være vanskelig å komme med, som de var tradisjonelt gått ned muntlig fra generasjon til neste. De pleier også å endre litt med hver generasjon, hver legger sin egen teft. Det er hundrevis av oppskrifter for vanligste retter, som uavhengige natur er av Cajun folk gjenspeiles i sine kjøkken, hver kjøkken for å legge til sine egne spesielle berører.


Noen av spesialiteter av Cajun retter inkluderer gumbos, stews, etouffees og ris retter, som jambalayas. Cajun retter starter ofte med en roux, som er smør eller olje tilberedt med mel. Roux brukes til tykkere, og for smaken. Det finnes tre typer roux, avhengig av hvor lenge det er tilberedt. Det er lys eller blond, medium og mørk roux. Typen lys og middels brukes primært for thickening gumbos, etouffees og sauser, mens den mørke roux brukes for smaken.


De vanlige ingrediensene i denne kjøkken er lett tilgjengelig og innfødt til ble myrlandet sørlige Louisiana. Sjømat er svært vanlig, for eksempel crawfish, reker, østers, rød fisk, speckled ørret og krabber. Rice er en stift ingrediens. Andre ingredienser som brukes ofte er svinekjøtt, hjemmelaget pølser, bønner, Black Eyed-bønner, tomater, yams, okra, fiken, pecans og appelsiner. Spillet er også brukt som wild Tyrkia, and, skilpadder og en frosk.


Det er relativt få krydder brukes i Cajun kjøkken. Den unike smaken kommer hovedsakelig fra den lange simmering retter tilberedt. Én spice som brukes rikelig i denne kjøkken er Cayennepepper. Det er en heftig, fint bakken spice laget av Cayenne-Chile. Det brukes vanligvis sammen med hvitt og svart pepper. En annen krydder felles for Cajun matlaging er filen pulver, også kalt gumbo pulver. Dette er laget av sassafras blader som er tørket og bakken. Kreolske sennep brukes også i mange retter. Dette er en lokal grov og krydret-sennep. Tabasco og andre hot pepper sauser er standard condiments på tabellen Cajun


Cajun kjøkken er unik for Southern Louisiana, gjør best av de opprinnelige ressursene, men fremdeles beholde den franske innflytelsen brakt til det av Migrantene mange år siden. Det er variert og fleksible. Om du er craving en touch av eksotiske, eller litt ned-Hjem komfort mat, har denne kjøkken klart å inkludere både, ofte i en stor pott. Det finnes noe for alle å nyte når du eksperimenterer med denne fantastiske stilen av matlaging.

No comments:

Post a Comment