Friday, March 9, 2012

Italiensk kjøkken: Mer enn Pasta

Gå til noen familie restaurant med italienske matretter i tankene og du vil sannsynligvis rekkefølge kylling parmesan, pasta alfredo, spaghetti og kjøttboller, eller kanskje en pizza. Det er lett å tenke at noen pasta, noen marinara saus, en italiensk brødskorpe og et glass vin er begynnelsen og slutten av italiensk mat, spesielt hvis du vokste opp i United-States.There er mye mer enn rød saus og stivelse på agendaen for de fleste italienske regionale kjøkken, og med alle de forskjellige regioner og kulturer i boot på havetItaliensk regionale kjøkken har så mye område som din gjennomsnittlige blokk i New York City.


Det er turist regionen Toscana, på den nordvestlige kysten av Italia. Tuscany er søkt ut for sin enkle men deilige retter, krydret med måte med basilikum, persille og Timian. Toscansk brød og litt olivenolje er en stor del av sjømat retter fra regionen Toscana.


Abruzzo, litt kjent skatt i Midtøsten-delen av støvelen blander chili peppers i nesten alle sine retter. Som mange andre regioner i Italia er det en blanding av fjell og sjømat retter. Pasta er svært ofte et første kurs, i stedet for en del av en stuing eller hovedrett. De fleste av kokker i Abruzzo-regionen er dyktige rullende for hånden sin egen utstoppa pastas og crêpes er brukt i kjøttretter, rullet i savory sauser eller innlegge til broths. Polenta nytes med hjertelig pølser og rike, meaty sauser.


Sardinia, en øy av av den vestlige kysten av Italia er hjem til en rik fiske tradisjon, så vel som en vakker fjellrike landskapet i innlandet. Dette, har i tillegg til en rik arv av ikke bare italienerne, men også arabere, fransk, grekere og spanjolene, gjort øya hjem å en mangfoldig kultur på sjømat og kjøtt rettene er krydret med fennikel og Safran. Stews og rike, hjertelig pastas utgjør en stor del av lokale matretter i Sardinia, så vel som sauer melk ost.


Emilia-Romagna er kanskje de mest etterspurte ut regionen i Italia i lokale kjøkken. Det er ofte kalt market kurv av Italia. Ligger i Nord-Italia, Emilia-Romagna er hjem til mange av Italias mest berømte retter, som Prosciutto di Parma, Mortadella, Parmesan, og balsamic eddik. Kokkene i Emilia Romagna-distriktet har en penchant for selskapelig presentasjon og rik krydder.


Mye som den amerikanske idé av kinesisk mat er American ideen om italiensk mat bare toppen av isfjellet. Italiensk, regional mat er preget av landets localidad til Nord-Afrika og andre middelhavsland, samt et variert lokale landskap, mellom fjell og hav. Sheppards, shopkeepers, bønder og fisker alle bidra til en av de forskjelligste kulturelle cuisines i verden. Neste gang du er i humør for italiensk mat, prøve noe litt annerledes enn din vanlige spaghetti og kjøttboller, kanskje en saffron sjømat stuing eller en polenta. Trygg, du vil ikke tro av ordene "Italiensk mat" det samme om igjen.

No comments:

Post a Comment