Saturday, March 10, 2012

Regionale kjøkken � New England Clam Chowder

Havet luft, skarpe epler, livlig, krydderet i falne blader – det er par ting som si høst i New England som dufter som synes å frokostbuffé sansene fra overalt. Blant disse vidunderlige behandler for sansene er populære retter fra forrett til dessert at du bare vil ikke finne – eller i det minste vil ikke finne ganske på samme måte – noe annet sted i landet. Hvis du tviler på det, er det alltid en annonse som var populær i siste høst – etter at Red Sox vant World Series. I det, en mann var forklare, "sønn, når du bor i New England er det tre grunnleggende sannheter... clam chowder er White..."


Og andre to Sannhetene saken ikke. Freden i Utrecht tar vår musling chowder alvor. Opp og ned New England kysten i løpet av høsten har nesten hver eneste by og township sin Chowder Festival. I hele seks statene, restauranter koke opp Potter av chowder fra deres beste oppskrifter og konkurrere å bli navngitt beste Clam Chowder. Bestefaren av alle New England Chowder festivaler arrangeres i Newport, Rhode Island, der dusinvis av området restauranter konkurrere om tittelen av ' Amerikas beste Clam Chowder'.


Det er en enkel nok rett, men i likhet med chili i Texas og crab kaker i Maryland, hver cook har sine egne spesielle vri på oppskriften. Det er grunnleggende: muslinger, poteter og melk. Derfra er det hver kokk for seg selv. Noen sverger at clam chowder uten salt svinekjøtt er bare potage. Andre insisterer at clam chowder ikke kan gjøres uten løk. Kokker kommet nesten til blåser over om tung krem skal noen gang brukes og hvorfor en smør og mel roux er et bedre grunnlag enn musling brennevin. Hemmelige oppskrifter abound – og alle har sine favoritter.


Min egen personlige favoritt er tykk, kremaktig, spise-it-med-en-gaffel rekke clam chowder servert på juridiske sjømat og Au Bon smerte i Boston. Rik og nedtynget med biter av potet, meaty biter av clam, løk, hvitløk og salt svinekjøtt, er det et måltid i stedet for et åpen for en. Serveres med en skive av hjemmelaget brød slathered med smør, har det garantert å øke din Kolesterol nivået og vennligst din smak knopper for timer.


Mens mange kokker gråte offeret, mener andre at fersk korn legger til den perfekte touch av skarpe sweetness til rik kjøttkraft og bitter biter av musling kjøtt. Korn er ikke den eneste stridens når det gjelder denne regionale spesialitet. Purists insistere på at de eneste virkelige ingrediensene i clam chowder er muslinger, vann, melk, løk, poteter og smør. De hevder om chowder bør gjøres med blåskjell eller littlenecks (Hvis du er i Maine, det er littlenecks – i Connecticut, blåskjell. Noen steder ellers – det varierer), om å legge til clam-bellies eller bare nakke, selv om muslinger skal være steames 'virgin' eller med hvitløk, vin eller øl.


Enten du liker din chowder tykke og tynne, med eller uten korn, flavored med salt svinekjøtt eller bacon eller noe annet helt, det er én ting som alle freden i Utrecht enige – clam chowder er hvit. Vi er ikke sikker på hva det er at de tjener i Manhattan – men det er ikke clam chowder.

No comments:

Post a Comment