Thursday, March 15, 2012

Regional mat Hunan mat

Hunan kjøkken aksjer mange stiffer med sin nære, mer kjente fetter, Szechwan matlaging, begge kokekunst opphav i den vestlige regionen av Kina. Klimaet det er sub-tropiske – fuktige og varme nok å oppmuntre bruken av heftig krydder å hjelpe avkjølt kroppen, og til å kreve høy spicing av mat som et konserveringsmiddel. To regioner deler også mange ingredienser med lignende klima, – rice er en stor stift i begge dietter, og chili peppers er en viktig del av de fleste retter. De to stilene av regionale kjøkken er like nok at mange restauranter og kokebøker klump dem sammen under Western kinesiske matlaging eller enkel referere til både som Szechwan mat.


Det er noen viktige forskjeller, skjønt. Hunan matlaging er, for det første, enda mer fiery enn de fleste Szechwan retter. Szechwan retter inkluderer ofte chili Lim inn for rubbing i meats, eller inkludert i saus. Hunan kokker inkludere hele tørket chili pepper, med intenst krydret frø og svor.


Forskjellene i faktiske landet av de to regionene har også en effekt på forskjellene i sine kjøkken. Szechwan-regionen er fjellrike jungelen, med liten arable land til jordbruk. Hunan regionen, derimot, er et land av myk bølgende åser og treg elver. På grunn av sin fruktbare hillocks og daler har Hunan regionen tilgang til et fantastisk utvalg av ingredienser som er ikke tilgjengelig for Szechwan kokker. Sjømat og biff er begge langt mer vanlig i Hunan matlaging, som er mange grønnsaker.


Landet og vanskeligheter knyttet til den, også gi Hunan mer tid til å konsentrere seg om mat. Hunan matlaging har komplisert og tidkrevende Tilberedningstid. Mange retter begynne sine forberedelse dagen før de er å bli servert, og kan være marinert, steames eller røykt, og til slutt deep-fried eller stuet før de når tabellen. Samme oppmerksomhet er betalt til utarbeidelsen av ingredienser, og det sies at Hunan kjøkken er den mest behagelig for øyet av alle kinesisk kokekunst. Formen på en mat i en bestemt oppskrift er nesten like viktig som sin tilstedeværelse i den endelige parabolen. Hunan kokker er spesialister med kniv – utskjæring fantasifull former av grønnsaker og frukt som skal brukes i forbereder måltider, eller for å presentere dem.


Hunan kjøkken er kjent for sin bruk av chili peppers, hvitløk og shallots, og for bruk av sauser å fremheve smaker i ingrediensene til en antenne. Det er ikke uvanlig at en Hunan rett til å spille om kontraster i smaker – varmt og sur, søte og forbitre, søt og hot – bitter, krydret og deliciously søt alle samtidig. Hunan kokker er kjent for sin evne til å opprette en symfoni av smak med sine ingredienser. Et klassisk eksempel er Hunan krydret okse med grønnsaker, der biff er først marinert over natten i en sitrus og ingefær blanding, og deretter vasket og rubbed med chili lime inn før å være simmered i en bitter brun saus. Sluttresultatet er en kjøtt er meltingly anbud på tungen og endringer smaken selv mens du nyter den.


Mer, restauranter begynner å sortere ut to kjøkken, og Hunan mat kommer til sin egen. Sprø duck og hvitløk-Fried streng bønner tar sin plass ved siden av Kung Pão kylling og doble tilberedes krydret svinekjøtt. Men det er ingen kamp mellom to etter et sted av ære blant kinesiske regionale kjøkken – heller, er det bare vinnere – diners som har gleden av prøvetaking begge.

No comments:

Post a Comment