Saturday, March 31, 2012

Kantonesisk Regional mat

Enkelt den mest kjente av de kinesiske regionale retter, Kantonesisk mat kommer fra regionen rundt Canton i Sør-Kina. Enkel krydder og et bredt utvalg av mat som er brukt i matlaging karakterisere Kantonesisk mat. Av alle kinesiske regioner har Canton (Guangdong-provinsen) de mest tilgjengelige ressursene for mat. Sin nærhet til havet tilbyr en veritabel marine cornucopia skal legges til sin retter, noe som gjør mulig slike delikat matings som syv lykke, en rett med reker, kamskjell, fisk og hummer sammen med kylling, okse og svinekjøtt. Lys, delikat saus, rask matlaging og subtile spicing kan de naturlige smaker å skinne gjennom heller enn å bli overveldet og blandes sammen.


Krydder brukes i Kantonesisk mat har en tendens til å være lett og enkel: ingefær, salt, soya saus, hvit pepper, spring onion og ris vin. For mange som er vant til den mer rik, krydret og komplekse smaker av Hunan og Szechwan matlaging, Kantonesisk mat kan virke blid – men subtil harmoni av smaken og duften som er opprettet av en Mesterkokk hånd.


Alle Chinese cuisine tar langt mer hensyn enn smaken av en tallerken. Kinesiske matlaging er en presentasjon av tekstur, farge, form og aroma med selv navnet på parabolen bidra til den samlede presentasjonen. I sann orientalske mote er et måltid poesi, med alle deler av det bidra til den samlede effekten. Kinesiske høflig krav som gjest behandles med ære, og for å presentere en gjest med noe mindre enn perfeksjon er høyden av uhøflighet.


Som en ære å gjester er helse en av ultimate 'ingredienser' i Kantonesisk regional matlaging. I mange restauranter, kan gjestene velge sitt måltid fra en sjømat tank in the dining room. Det er ikke uvanlig at en lånarnummer bringes et levende fisk eller krabbe ved bordet som bevis på helse på måltidet om å være forberedt. Grønnsaker på samme måte er frisk, skarpt og søt og rask matlaging metoder bevare hver smaken separat for å spille mot de andre.


Lys sauser med subtile krydder hente ut den naturlige sweetness av sjømat – men Kantonesisk kokken vil bare bruke svært ferskeste sjømat i disse rettene. For 'foreldet' sjømat tilbyr Kantonesisk mat tykke, krydret sauser som er ment å maskere karakteristisk lukt av fisk. Pungent/søte retter som søt og sur sommerfuglen reker kan bli servert på denne måten.


Det er noen Kantonesisk desserter som er urbefolkning til regionen, selv om mange restauranter serverer en basert Mangopudding eller tapioca. De fleste måltider blir servert med ren kokte ris, og ledsaget av enten te eller ris vin.


Uansett hvor i verden du er, du er sannsynlig at du finner restauranter som serverer Kantonesisk mat. Det har vært gjennomført over hele verden av utflyttere fra Quangdong-provinsen, og dens lett, delikat smaker er lett på den vestlige ganen. Å virkelig sette pris på det skjønt, Driverenhetene tar mer enn smaken. Kantonesisk mat er en behandler for øyne og nese så mye som for munnen. Verdsette den.

No comments:

Post a Comment