Friday, March 2, 2012

Regionale kjøkkenet til India: Nord indiske smaker

India, en av de mest befolkede landene i verden, har rikt og variert kulinariske tradisjoner, mange enmeshed dypt med åndelige tradisjoner som er tusenvis av år gammel. Andre kulinariske stiler kom gjennom Indias lang historie med dem som vandret inn i landet fra afar og bosatte seg her og der, så vel som med de som invaderte dets territorier, overtaking innfødte befolkningsgrupper. Fortsatt har andre blitt formet av naturlige krefter klima og geografi. Disse mange kulinariske stiler kan deles vanligvis inn i fire regionale retter, med Nord indiske smaker og stil stående utpreget fra resten.


Den nordlige delen av India, det er sagt, er en del av India i som påvirkning av tidlig lys-skinned arianske invaders kan fortsatt sees, i kjøkken, kultur og språk. Dette er delen av verden der Sanskrit antas å ha utfoldet. Nord indiske kjøkkenets omfatter kulinariske tradisjoner fra de forskjellige nordlige landene, inkludert Punjabi, Kasjmiri, Awadh, Rajasthani, Marwari, Gharwal og Pahari. Grunnet klima og voksende betingelser spiller hvete en større rolle i Nord indiske kjøkkenets enn i andre områder av landet. Tandoori mat kommer fra nord.


Krydder er et vesentlig element til indisk mat, og de bruker noen av de mest aromatiske og vakre krydder på jorden. Historisk, men ble i tillegg til å tjene til å legge til delectable smaker og aromaer som er attraktive, krydder valgt for deres mat bevaring og medisinske egenskaper. Mens mange krydder er vanlig i de fleste indiske retter, forskjellig metoder og prosenter av bruk i hver region, med litt krydder å være mye mer utbredt i enkelte områder og andre smaker blir mer spesifikke for visse områder. Nord indiske kokker har en tendens til å bruke deres krydder i nystekte bakken pulverform.


Chili peppers er vanlig å indisk mat, og i Nord, Degchi-Mirchi eller Kasjmiri Chilipepper er spesielt populære. Bakken rød chili pulver er viktig Nord indiske smaken, som er gurkemeie, spisskummen, koriander, sweet bay eller laurel blader, svart og grønn Kardemomme, Kassiakanel tree bark, for hvilke kanel er ofte erstattet, cloves, Muskat, Safran, svart og gul sennep frø, fennikel, Bukkehornkløver, asafetida, karri blader, tamarind og friske cilantro blader og mynte blader.


Garam masala er en krydder blanding brukt mye i Nord indiske kjøkkenets. Dette er en blanding av krydder, som løst er bygd på et sett med felles krydder, men varierer mye fra region til region, selv fra familie til familie. I Nord, ville en grunnleggende garam masala består av rå Kardemomme frø, kanel, cloves og svart pepper. Ghee, eller clarified Butter avklares butter, er spesielt viktig å smaken av nordlige kjøkken.


Flat brød av ulike typer, inkluderer roti, puri, chapattis, forskjellige parantha og tandoori bakt brød, for eksempel nan, er en del av de fleste Nord Indian måltider. Viser religiøse påvirkning av Vaishnava hinduer, de nordlige delstater, har Uttar Pradesh spesielt, opprettet noen av de fineste vegetarisk mat i verden, bygget på en lang rekke pulser, eller belgfrukter og duftende Basmati ris.


Nord indiske smaker har blitt en viktig del av internasjonale retter, sprer seg over hele verdens metropolitan sentre og i mat-kulturen i mange land. Elskede, spesielt for sin spesialiserte tandoori retter og vegetarisk kreasjoner, Nord indiske kjøkkenets fortsetter å utvide og blomstre globalt.

No comments:

Post a Comment