Tuesday, March 6, 2012

Russisk mat

La dem spise kake.


Så sa Marie Antoinette, dronning av Frankrike, ved å bli fortalt at bøndene var rioting i gatene, fordi de hadde ingen brød. Det har vært sitert i over to århundrer som en tiltale for arroganse av aristokratiet –, men i virkeligheten, unge dame kan ganske enkelt ikke har forstått hvorfor, mangler brød, en person ville ikke slå til kake. Slik var avstanden mellom tabellene av privilegert og de av fattige.


Ingensteds var at separasjon så tydelig, om enn i Russland av forrige århundre. Mens den velstående dined på kaviar, pheasants, creamed kylling og iskrem, utviklet bøndene sine egne kjøkken er livskvalitet for sin allsidighet og variasjon i ressurser for hånden. Når russisk mat først flyttet utover sine egne grenser, var det retter fra tabellen royal som definert mat i nasjonen. Men det er det såkalte bonde kjøkkenet som er sant hjertet av nasjonen.


Det er ingen andre landet eller regionen i verden som gjør så mye av suppe. Russiske regionale kjøkken har minst sju brede kategorier av supper, basert på ingredienser og regioner. Fra tynn vegetabilske broths flavored med urter, tykke, solid stews rik med kjøtt og grønnsaker, er suppe mest av russiske kjøkken. I mange Hjem, en pott av shchi sto på baksiden brenner av komfyren, simmering hele dagen. Selv om det teknisk 'kål suppe', metoden for å tilberede gir shchi en smaken som er ubeskrivelig, men umiskjennelig. I dårligere husholdninger, kan shchi ha ingen ingredienser utenom kål og løk, simmered på komfyren og deretter plassert i ovnen til å tegne smaker. En mer heldig husholdning kan legge noe fra bønner til pølse å fiske til grønnsaker, for å gjøre en smakfull, soured suppe som holder seg til ribbeina og våkner smak knopper.


Brød er en annen stift av russiske regionale kjøkken, og det er ingenting i verden å sammenligne med russiske svart rye brød. Tung og meaty, med en karakteristisk 'sur' smak, russiske rye brød er nesten er solid nok til å være et måltid i seg selv. Det er det perfekte brødet å oppveie saltet meats, pickled kål og surkål. Ristet og slathered med smør, er det perfekt frokost å starte en dag av brønnen, og dyppet i suppe, det legger teksturen og smaken til noe fra tynneste kjøttkraft å tykke, solid stews av de nordlige steppene.


Det er umulig å snakke om russisk mat uten omtale av borsjtsj. En annen suppe, denne ettall basert på rød beets, det serveres på mange måter i hele Russland. I Ukraina, for eksempel borsjtsj ofte er laget med tomater og har svinekjøtt og pølse lagt så vel som biff. Borsjtsj serveres ofte med rømme og en sprinkling av Karve frø i Kiev. Hver region har sin egen versjon, og hver er fiercely stolt og beskyttende av den.


Russisk mat som kinesisk og amerikansk og europeisk regional mat, er i virkeligheten en cornucopia av stiler og oppskrifter, med en parabol i Tsjetsjenia bærer liten likhet til samme parabolen i Leningrad. Det er flott, variert og hjertelig fare – passer for mer enn tabeller konger. Det er passe for tabellene av mennesker.

No comments:

Post a Comment