Thursday, March 8, 2012

Italiensk kjøkken: En tur til øya I Sardinia

I Sardinia kanskje conjures mest raskt opp ideen om sardines. En liten øy av av den vestlige kysten av Italia, det absolutt inkorporerer sjømat i for mye av sin regionale kjøkken. Men, Sardinia har slik en rik og ulike historie at det bærer liten likhet til tradisjonelle ideen om italiensk matlaging. Som mange andre italienske regionale retter er Sardinias regionale smak ofte en overraskelse for en palett som venter rød saus og parmesan OST å være begynnelsen og slutten av tradisjonelle italienske kjøkken. Mens det er en region av Italia, er Sardinias historie delt med svensker mange europeiske land, slik som Hellas, Frankrike og Spania. Denne mangfoldig folks historie viser i tradisjoner og kulturen i denne isolert øy reisemål.


Mens du spiller som en øy, sjømat, spesielt skalldyr, en stor del i den regionale matlagingen fra Sardinia, bruk svært få sardinsk måltider ikke lam, en rik ressurs i fjellrike innlandet av øya i Sardinia. I tillegg til den lam kjøtt, en favoritt av sardinsk kokker, er svært få måltider komplett uten saus milk og wild fennikel. Stews og roasts er populære valg for folk i Sardinia. Ser på noen sardinsk oppskrift, er det lett å se at kjøkkenet til denne kupert øya er en veritabel stein suppe av mange ulike kulturer som har gått gjennom øya med årene.


Sjømat tradisjoner av de greske øyene kan finnes i musling stews og stekt Hummer retter som holde øyas fiskere opptatt. Malloreddus er en sardinsk pasta som kan finnes i mange stews og pasta retter medfølgende kylling eller kanin bastillen i fennikel eller Safran. Malloreddus er en Rillete pasta som ligner svært mye gnocchi i smak og tekstur, og er laget av Semule hvetemel, og noen ganger krydret lett med Safran, mens de fleste gnocchi er laget med potet.


Stews er svært populært i det regionale kjøkkenet av Sardinia, og selv kjøtt og fjærfe retter serveres i rik matlaging sauser som kunne like gjerne bli servert som supper. Av denne grunn gjør følger en sardinsk hovedrett med en hjertelig crusted brød eller en side av poteter for en svært fylling måltid. Pasta, i den tradisjonelle oppfatning er ikke så stor en del av sardinsk matlaging som i andre regioner i Italia. Pastas av Sardinia er vanligvis knyttet til Midtøsten kjøkken. Hjertelig korn og fusilli følger ofte retter fra sardinsk regional mat, så imot lasagna, spaghetti eller Linguini som amerikanerne flere vanligvis knyttes italienske matlaging.


Mellom Sardinias folks, fra Frankrike til Midtøsten, og de ulike forskjellige landskaper variert historie og ressurser som finnes over hele øya, er det vanskelig å sette sardinsk mat i én kategori. En ting er sikkert skjønt, mens du vil finne mange forskjellige typer mat på øya av Sardinia, er det lite sannsynlig at du vil finne noe lignende andre steder i verden.

No comments:

Post a Comment