Friday, March 30, 2012

Brasilianske kjøkken

Det begynte som de fleste 'etnisk mat bevegelser' gjøre – med små restauranter i nabolag hvor innvandrere avgjort, diners og lunchrooms og te-rom som er åpnet av de som ønsket å tilby en smak av hjem til sine medreisende emigrantene. Kinesisk, italiensk, Midtøsten, Thai – fra familiedrevet bistroer, spre kjøkkenet som aktiviteter utenfor kulturer av 'nabolaget' lært av god mat og spre ordet. Nyest 'nye kjøkken' som sprer seg som ild er portugisisk (Brasil) – en deilig blanding av tre separate kulturer som kommer sammen i retter og delikatesser som ikke er funnet andre steder i verden.


For å forstå mat i Brasil, må man forstå litt av sin historie. Base av brasilianske kjøkken er i sine opprinnelige røtter – matvarene som vedvarende innfødt Brazilians – cassava, yams, fisk og kjøtt – men det bærer preg av to andre folkeslag også: portugisisk som kom til å erobre og bodde, og de afrikanske slavene at de tok med seg å arbeide sukker plantasjer. Brasilianske kjøkken er i dag en sømløs amalgam av tre påvirkninger som interweave i en unik og helt brasiliansk stil.


Kramper i brasilianske dietten er roten grønnsaker, sjømat og kjøtt. Maniok, avledet fra cassava rot, er mel i regionen, og er spist i en eller annen på nesten hvert måltid form. Bitter cassava roten er giftige i rå tilstand, men når forberedt på riktig måte, cassava roten gir farinha og tapioca, baser for mange retter fra regionen. Den portugisiske innflytelsen viser i de rike, søt egg brød som tilbys på nesten hvert måltid og sjømat retter som blander 'frukt de mer' med kokos og andre innfødt frukt og grønnsaker. Nasjonale parabolen, bobo de camarao er en av disse, en deilig mingling av ferske reker i en puree tørket reker, Maniok (cassava) måltid, kokosmelk og nøtter, flavored med en palm-olje kalt dende.


Det er den afrikanske innflytelsen er de fleste følte om-som er å forvente av personer som har jobbet i kjøkkenet. Ananas og kokosmelk shredded kokos og hjerter jobbet seg inn i hverdagen retter, flavoring kjøtt, reker, fisk, grønnsaker og brød. Brasiliansk mat, i motsetning til retter av mange av den omkringliggende land, favoriserer søte heller enn den varme, og mer enn andre søramerikanske kjøkken, det bærer kraft av tropisk øy breezes i stedet for varmt vinden av ørkenen.


De mest vanlige ingrediensene i brasilianske kjøkken er cassava, kokos, dende, svart bønner og ris. Bacalao – salt torsk – funksjoner i mange retter som er avledet fra portugisiske, men flavored med typisk brasiliansk insouciance med kokos og krem og pistachio nøtter blir det en helt annen mat. Det er typisk for den brasilianske holdningen til mat – et uttrykk for en varm og åpne folk hvem fôring og deling mat er grunnlaget for gjestfrihet. Brasilianske kjøkken er som folk – alle er velkommen, alle er velkommen og alle gjøre sitt preg – uten å overskygge noensinne bidrag fra den andre.

No comments:

Post a Comment