Tuesday, March 13, 2012

Utviklingen av Pizza

Prøver å spore loggen for de første pizza er en overraskende kontroversielt emne. Noen hevder at denne populære mat er basert på tidlig unleavened brød servert i de tidlige århundrene i Roma. Andre spor en tilkobling fra moderne pizza tilbake til pita-brød til Hellas.


Det er ganske godt etablert at de første pizza slik vi kjenner det i dag ble opprettet av en mann kalt Raffaele Esposito fra Napoli, Italia. Espositos etableringen var designet for å ære besøket av dronning Margherita til Napoli i 1889 og han dekorert den med fargene på det italienske flagget, ved hjelp av hvite OST, grønn basilikum og røde tomater (tomater, som hadde kommet fra Vest 60 år tidligere, var opprinnelig tenkt å være giftig, men Espositos gangen de var allerede omfavnet av italiensk mat).


Som år gått, og århundreskiftet kom, brakte italiensk immigranter denne oppskriften med dem til Amerika. Den første pizzeria ble åpnet i Amerika i 1905. Det forble populære nesten utelukkende blant innvandrere til slutten av andre VERDENSKRIG, da amerikanske soldater tilbake til sine hjem jord og brakt tilbake en kjærlighet til pizza de hadde oppdaget utenlands. Pizza boom i Amerika begynte med det, og denne maten ble et vanlig måltid i stedet for en underjordiske italiensk snack.


Konsentrasjonen av italiensk innvandrere i New York i de gamle dagene forklarer det faktum at mange føler at du må gå til New York for å få ekte pizzeria-stil pizza. Det er der pizza fikk sin amerikanske start, tross alt. Og ingen som har opplevd pizza for New York-stil kan være uenige. New York er kjent for sin pizzarestauranter, der en sann stykke pizza består av en tynn, bred crust lastet med masse påfyll og marinara og smothered i sterk italienske krydder. En side av hvitløk brød og noen sterk pastas og tortellinis avrunder vanligvis på menyen. Pizzarestauranter i New York, er ikke for svak til hjertet.


I tidlig 1940, byen Chicago, tok IL pizza i en annen retning. Det antas at den første pizzeria i Chicago var Pizzeria Uno, åpnet i 1943 av Ike Sewell. Sewell's pizza etableringen var en ny vri på den gamle New York standard. Han opprettet det som er kjent i dag så dypt fat pizza, der pizza er senket lavt i en dypere pan, og skare tillates å stige i tykk bobler rundt kantene. Folket strømmet til Sewell's pizzeria, og en helt ny måte å se på denne favorittmat ble født.


Til denne dag kan du finne deg selv i noen ganske opphetet debatt Hvis du hevder med en New Yorker eller en "Chicagoan" om hva som utgjør autentisk pizzeria-stil pizza. Men uansett crust stilen du velger, pizza er en unik mat med en uklar fortiden og en klar appell som har varte gjennom mange inkarnasjoner.


Så du er heldig nok til å finne deg selv i New York, eller Chicago, eller en hvilken som helst by for saks skyld som har en sann pizzeria, komplett med avmerkede duker og masse hvitløk på menyen, bort deg selv i en gammel tradisjon og bestille et stykke. Tross alt sin tradisjon.

No comments:

Post a Comment