Sunday, April 1, 2012

Hurtigmat foregår

Hva om noen bedt deg navnet flott kjøkken i verden? Hva ville du si? Fransk mat, selvfølgelig, er kjent. Italienerne er verdenskjente. Gresk mat har sitt eget følgende. Hva med Amerika?


Vel, hva kommer til hjernen når du hører ordene "Amerikansk mat"? Personlig, jeg tror på 1950-tallet stasjonen opp restauranter med milkshakes og gammeldags hamburgere og Coney øyene drypp i sennep. Det er trolig ikke den vanlige definisjonen for ordet "mat", men det har definitivt definerer amerikansk mat.
Men vent litt. Hva betyr ordet "mat" betyr, akkurat? Lærebok definisjonen er "En karakteristisk måte eller stil for å forberede mat." Ifølge det, det er ingenting mer amerikansk enn en hamburger, store frites og en sjokolademilkshake. At måltid, servert i en egen fettete white paper bag, kan bare bli epitome av alt som er amerikansk.


Amerikanske hurtigmat kjeder har spredt over hele verden. De er et symbol på den vestlige livet i svunne landområder, et landemerke, elsket eller hatet, av turister og innfødte likt. Selv den franske, som nøye overvåker hvert ord som går inn i sitt språk, har tillatt i "hamburger" og "hotdog", til å referere til disse utpreget amerikansk skatter. Hva er så tiltalende om denne utpreget amerikansk tradisjon av varm, fettete og velsmakende mat på kjøre?


For en ting, har fast food en stabil om det. Hver gang du bestiller en cheeseburger fra en bestemt restaurant-kjeden, vet du hva den cheeseburger skal smak som. Hvis noen nevner hurtigmat pommes frites, kan du umiddelbart tenke deg smak i munnen og stripet papir posen som de ankommer, komplett med et lag med salt som innhentes på bunnen og at ett kort, liten liten fry, overdone og sterke på kantene. I en stadig forandring samfunn synes den, amerikanere og andre over hele verden utlede en ekte komfort fra å vite nøyaktig hva de får. Det er det samme som de har fått siden barndommen.


For det andre, enorm appell av Hurtigmat kommer fra det faktum at det er faktisk rask. Hvor ellers Amerika kunne noe slikt, men har utviklet? Vi er en opptatt person, med flere jobber og tidsfrister og barn og ansvar, og å vite at vi kan plukke opp forkokte, steamy varm mat i en pose og bringe den hjem for å tilfredsstille sult med minst mulig arbeid er definitivt tiltalende. Du teknisk trenger ikke engang å skitne sølvtøy.


Det kan være usunn, og det kan være dyrt, og det kan være medvirkende til nedgangen av amerikanerne sitte ned til middag sammen hver kveld. Men la oss ansikt it-lignende gass-buldre-SUVs vi elsker å kjøre, amerikanerne har en todeling av YouTube og BAM med de fleste av tingene som de har opprettet. Og hurtigmat, i alle dens fettete herlighet, er her for å bli.


Dessuten, noen ganger er det en fantastisk ting å kunne overvinne din skyld, glem om din arterier for bare ett minutt og kjøpe deg en burger. Og kanskje til og med super-size den. Tross alt, er det den amerikanske måten.

No comments:

Post a Comment