Friday, April 27, 2012

Oliven olje � ekte eller falske � som bestemmer seg for?

Bevisene er overveldende – ekte extra virgin oliven olje ikke bare gir bedre smak av mat, men er bra for deg, bør du vurdere følgende overskrifter:


* Olivenolje 'handlinger som smertestillende middel' - BBC
* Mediterranean diett legger til år til Your Life (høyt inntak av... olivenolje)-MedicalNewsToday.com
* Oljesyre nøkkel til Olivenoljes anti-kreft effekter - Reuters.com


Det er imidlertid en mørke siden – svindel i olivenolje markedet:


* Olivenoljes glatt forsyning linje - denverpost.com
* Extra Virgin oliven olje - du får det du betaler For? -ABC Nyheter 7Online
* "Et klart tilfelle av svindel..... nesten alle virgin og extra virgin oliven olje produsert av planter med store kommersielle italienske olivenolje" Italianfood.about.com
* "av 73 olive oils... i USA Bare 4% var ren olivenolje. Resten var utspedd"- New York Times


De helsemessige fordelene av extra virgin oliven olje gjelder bare for ekte extra virgin oliven olje og ikke for svikaktig mislabeled produkter.


Som de fleste olivenolje forbrukere vet, har prisen på ekte extra virgin oliven olje økt dramatisk. Samtidig har kvaliteten på produkter som tilbys forverret dramatisk. Logikk ville dikterer at en betydelig andel olivenolje forbrukere ville foretrekke virkelig extra virgin oliven olje i stedet for produktene over priser, mislabeled og adulterated som har oversvømmet markedet.


Olivenolje forbrukerens frihet til å velge deres produkt er imidlertid begrenset til det som faktisk er tilbudt.


Mat importører, distributører. meglere og forhandlere egentlig velge mellom to typer produkter når det gjelder distribusjon av olivenolje: A) A Billige blandet produktet eller B) virkelig extra virgin oliven olje:


A) blandet produkter har ingen garanti for kvalitet, papirene kan si extra virgin olivenolje, men det er i flasken er Pressrester, canola eller noen andre Billige raffinert olje. Blandet produkter har ingen kvalitet oppgitt, eller indirekte, de er helt pris følsom. Slik distributør, megler, importør eller forhandler må stadig tilby enten det billigste produktet eller være veldig nær det for frykt for at på et tidspunkt deres forsyning vil forsvinne, og de blir undersold grunnet market realiteter arbeider med denne type produkt.


Dette er hvor forbrukeren blir lurt-merkingen gjenspeiler ikke hva som er i flasken. Ta for eksempel 'lys olivenolje' - hva er 'lys' olivenolje? Olivenolje er laget av 'lys' oliven? Lett oliven olje er 95% Pressrester, canola eller noen andre Billige olje blandet med 5% virgin olivenolje. Det strekker fantasien til å tenke at olivenolje forbrukeren krever denne type produkt.


B) virkelig extra virgin olivenolje åpenbart koster mer å produsere enn billig, blandet produkter. Men olivenolje forbrukere fordel fordi de får det de betaler for - produktet. Ekte extra virgin oliven olje er alltid at – ekte extra virgin oliven olje - produktet, kvaliteten variere ikke. Olivenolje forbrukere alltid får det de ønsker og hva de betaler for - smaken styrke attributter og alle de helsemessige fordelene av ekte extra virgin oliven olje.


Det bør bemerkes at grunnet gjeldende markedsfaktorer, prisforskjell mellom ekte extra virgin olivenolje og billige blander har stort sett stengt, og i noen tilfeller er nå invertert. Å være billigere enn billige blander ekte extra virgin olivenolje.


Så, hvem som får bestemme hva olivenolje forbrukere forbruker?


Vi tror at denne beslutningen hører til forbruker. Olivenolje forbrukere bør etterspørselen ekte extra virgin oliven olje.

No comments:

Post a Comment