Wednesday, April 4, 2012

Pizza

Pizza kaken er en allestedsnærværende symbol på både italienske kjøkken og Americana. Ovnen bakt, thin-crust eller dypt FAT, runde eller firkant, det er en felles favoritt over hele USA, med en bred rekke regionale variasjoner.


Den mest tradisjonelle kaken er pizza Napolitano, eller napolitansk pizza. Laget av sterk mel, er penger ofte kneaded for hånd og deretter rullet flatt og tynne uten rolling PIN-kode. Pizza er tilberedt i en ekstremt varme tre-sparken stein ovn for bare å nitti seksti sekunder, og fjernes når det er myke og vel-duftende. Vanlige varianter av napolitansk pizza inkludere marinara, laget med tomat, olivenolje, oregano, og hvitløk og margherita, laget med tomat, olivenolje, fersk basilikum blader og mozzarella ost.


New York var hjemmet til første pizza parlor i USA, som åpnet i Little Italy i 1905 ved Gennaro Lombardi. Det er ikke overraskende, da, at New York-stil pizza dominerer i den nordøstlige delen av landet. Det er tynn-crusted, og med et tynt lag saus og revet OST. Penger er hånd-kastet, gjør kaken store og tynne. Som et resultat, serveres det kutt i skiver, tradisjonelt åtte, som ofte er spist kastet i halvparten. Det kan bli servert med mange påfyll, inkludert pepperoni, den mest populære pålegg i USA, eller som en "hvit pizza", som inneholder ingen tomatsaus og er laget med et utvalg av oster, for eksempel mozzarella og ricotta.


Chicago er også hjem til et større utvalg av pizza.Chicago-stil-pizza er deep parabol, noe som betyr at det er gjort i en pan med skare dannet opp sidene, eller selv med to kampanjen og saus mellom, en såkalt "fylt" pizza. Ingrediensene "følgeseddeltransaksjonene" i en Chicago pizza, med OST kommer i første, og deretter saus på toppen. Denne bestemte typen pizza ble oppfunnet i 1943, på Uno's Pizzeria i nabolaget elv nord i Chicago.


Midtvesten spiller også vert til St. Louis stil pizza. Dette thin-crust finfølelse er gjort ved hjelp av lokale provel ost i stedet for mozzarella, og er svært sprø. Tungt krydret med oregano og annet krydder, med en litt søt saus, det er vanskelig å kaste seg på grunn av skare og er ofte kutt i firkanter, i stedet for servert i stykker.


En Hawaiian pizza er en amerikansk oppfinnelse som har ingenting å med Hawaii lagre at en av de viktigste ingrediensene er ananas. Ananas plasseres oppå pizza, sammen med Canadian bacon, gir en ganske søt smak som er veldig forskjellig fra pizza nærmere til italienske originalen. Hawaii pizza er svært vanlig i vestlige USA.


Faktisk en rekke esoteriske pizza er vanlig på vestkysten og "gourmet" pizza blir ofte referert til som "California-stil" pizza. Dette er et eksempel på matretter, og mange av pizza går langt utover den vanlige tomatsaus og OST. Thai pizza, kan for eksempel inkludere bønnespirer og peanut saus, mens frokost pizza, som navnet antyder, kan være toppet med bacon og eggerøre. Som en "" gourmetmat, California pizza har ofte individuelle størrelse, serverer to personer på de fleste, og er avskåret ikke i stykker som andre vanlige typer pizza sektor.


Pizza er så forskjellige som Amerika seg selv, med nesten uendelig variasjoner – alle av dem er deilig.

No comments:

Post a Comment