Monday, April 2, 2012

Italiensk godteri

Det regionale kjøkkenet av Italia er sikkert en fryd for sansene. Med den pasta, sjømat, smakfull meats og oster og deilig crusty brød er det vanskelig å stoppe deg fra å spise før du er pakket full. Men hvis du ikke husker vil spare litt plass, du kanskje glipp den beste delen: dessert. Ingen gjør desserter som sier italienerne. Fra enkle fruity fingermat til savory lagdelt tortes gjøre italienske desserter for hver palett. Fra sjokolade lover til noen leter etter noe lettere og mer forfriskende, er du sikker på å finne noe å din ser i en italiensk bakeri.


En av mine favoritt italienske desserter har vært en stift på min bestemor dessert tabell på ferie middager for så lenge jeg kan huske. Beste er at det er noe som jeg var alltid i stand til å hjelpe med. Utstoppa datoene var alltid en oppgave som barna kunne gjøre, ved ganske enkelt å ta pre-sliced datoene og stuffing om en te skje full av kremost i dem, og deretter dotting dem hver med en pecan, vi kan være glad for å vite at vi hadde hjulpet. Selv om vi spiste en dato eller to på veien.


En variant av dette dessert, som er populære i Milano tar litt mer voksen hjelp. Etter at datoene er fylt med kremost, en vokst opp kan dukkert datoen i en blanding av bittersweet sjokolade og melk og deretter la dem hardner. Produktet er en deilig, nesten candy-lignende concoction som appellerer til søte og salt smak knopper.


Det er desserter som mange mennesker tar for gitt. Rice pudding, for eksempel er en av de enkleste fornøyelser for italienske husholdninger. Melk, sukker, ris og kanel er kramper av dette favoritt, men det kan erstattes smak med ekstra sukker, honning, Muskat eller rosiner. Min personlige favoritt er med ekstra kanel og tørkede tranebær. En annen enkel at mange mennesker glemmer om, eller kanskje enda avsky, er Panettone, ellers kjent som frukt, kake. En stift på mange Christmas tabeller, Panettone har fått en dårlig representant i USA, kanskje på grunn av sin sterke Anis smak. Når du er ferdig riktig selv om kan en Panettone være virkelig herlig.


Annet enn cannoli er utvilsomt den mest populære italiensk dessert Tiramisu. Denne alkoholholdige spongy kaken har tatt verden med storm med relativt unge opprinnelse. Ingen synes å vite nøyaktig hvordan Tiramisu var oppfunnet, eller etter hvem. Hva synes å være enige om er altså ble oppfunnet en gang i 1960-årene i Veneto-regionen i Italia. Ingrediensene av Tiramisu er grunnleggende, men alle synes å gjøre det litt annerledes. Mascarpone-krem, espresso og zabaglione-krem utgjør den gratis smaker av denne deilig dessert, men det ville være umulig å opprette uten base av savoiardi kake, ellers kjent som lady fingre. Disse spongy kjeks gjøre problemer for kringle servere med deres delikat spongy natur, men som alle italienske desserter er vel verdt bryet.

No comments:

Post a Comment