Saturday, April 28, 2012

Å spise på riktig måte ved hjelp av mat-grupper

Spise riktig, kan det bidra til å holde deg sunn og passer. Så lenge du spiser sin vil samlede livet bli mer givende. Lære å spise sin vil holde deg passer, og vanligvis vil du kunne beholde vekten riktig for din str.


Det er seks mat-grupper som du skal legge til din diett. Disse seks mat-grupper danner matpyramiden som noen refererer til den.


Bunnen av pyramiden er mat i gruppen brød, korn, kornblanding og Pasta. Disse matvarer gi komplekse karbohydrater, som er en viktig kilde til energi. Du bør ha 6 til 11 servings av disse matvarer i dag. Eksempler for en serverer er 1 stykke brød, 1/2 kopp ris, eller pasta og 1 flat tortilla.


De neste mat-gruppene som går opp pyramiden inkludere grupper av frukt og grønnsaker gruppe. I begge gruppene, vil disse matvarer gi deg med viktige næringsstoffer som vitamin A, vitamin C, Folat eller kalium. De er også lav i fett og natrium og høy i fiber. Du bør ha 3-5 servings av grønnsaker eller frukt hver dag. En middels størrelse apple, oransje eller banan, ½ kopp hermetisert frukt og ¾ kopp frukt juice eller ca 4 ounces er eksempler på én visning av frukt. Bare telle 100 prosent virkelige fruktjuice. 1 Kopp rå leafy grønnsaker, ½ kopp andre grønnsaker enten tilberedt eller rå og ca 4 ounces av grønnsaker og fruktjuicer er eksempler på én visning av grønnsaker.


Den neste mat gruppen over frukt og grønnsaker er elementene Meieri og Protein-elementer. Meieri elementer gi kroppen din med protein og vitaminer og mineraler, spesielt kalsium. Du bør ha 2 til 3 servings av meieriprodukter i kostholdet hver dag. Eksempler på en visning av et meieri elementet er 1 kopp av Hytteost eller ½ kopp hel melk. Protein-elementer gir kroppen med mye nødvendig protein, jern og sink. Du bør ta med 2 til 3 servings av protein daglig i kostholdet, og hver tjenestegjør bør være mellom 2 og 3 gram. Eksempler på én visning av protein inkluderer 2 til 3 gram av alle typer kjøtt, 2 spiseskjeer med peanut smør, 1/2 kopp tilberedes tørr bønner, og 1/3 kopp nøtter.


På toppen av mat pyramiden er fett og søtsaker. Mat i denne gruppen gir ikke mye i veien for ernæring. De gir calories, som er én skyldige for vekt gevinst. Salad dressings, oljer, fløte, smør, margarin, sukker, brus, candies og søte desserter er eksempler på denne mat-gruppen.


For ulike typer dietter, se: http://www.vitaminsdiary.com/diets.htm

No comments:

Post a Comment