Monday, April 16, 2012

Hvordan du velger og forberede reker

Blant de mange variantene av sjømat, reker rangert som en av Amerikas mest favoritt. Selv personer som misliker fisk ser ut til å nyte reker, og det er en uendelig antall måter reker kan være beredt. Kompakt hvitt kjøtt av reker har en frisk, mild smaken som kombinerer godt med mange ingredienser. Reker er flott for dieters som de er svært lavt i fett og calories; de inneholder imidlertid en høyere grad av Kolesterol enn de fleste sjømat slik at må tas i betraktning hvis noen har blitt informert av legen å begrense deres Kolesterol inntaket.


Av de mange artene av reker solgt over hele verden, er saltvann reker vanligvis angitt som 'kaldt vann' eller 'varmt vann' arter. Kaldt vann reker er fanget i Nord-Atlanteren og nordlige Stillehavet farvann mens varmt vann reker er fanget i tropiske farvann. Fleste av varmt vann reker tilgjengelig i USA er høstet fra farvann i Mexicogolfen og sør-atlanteren. Disse reker klassifiseres vanligvis etter farge av skjell (dvs., rosa, brun og hvit reker). Forskjellene i utseende og smaken er vanskelig å skille, men det antas at hvitt Gulf reker (selv om de dyre) er den mest attraktive.


Reker kommer i en rekke størrelser; selvsagt, jo større reker, jo høyere pris. Størrelse klassifikasjoner variere fra Tiny (150 til 180 reker per pund) til Colossal (10 reker eller mindre per pund). Selv om større reker kan koste mer per pund og være enklere å forberede (fordi du vil ha mindre av dem), er det ikke nødvendigvis at de smaker bedre enn som er mindre.


Å KJØPE OG LAGRING AV REKER...


Reker er ikke billig, så må du være sikker på at reker du kjøper er den beste kvaliteten. Følg retningslinjene nedenfor når kjøper og lagring av reker:


Når du kjøper reker:


-Kjøp frosset reker med sine shells på hvis det er mulig. De fleste alle reker låser seg så snart de er behandlet, og jo lenger de være frosne, jo ferskere de vil være.


-Se etter reker med fast hvitt kjøtt og en full shell. Unngå frosne reker som allerede er skrelles og deveined, som reke vil være mindre beskyttet mot fryser Brenn uten sin shell.


-Ikke kjøp reker med svarte flekker eller ringer (med mindre det er black Tigers reker) som dette indikerer kjøttet begynner å bryte ned. Også unngå rosa kjøtt.


-Kontroller at skallet er gul - dette indikerer at reke har vært bleached.


-Unngå reker som lukter av noe annet enn saltvann. Den må ha en ren lukt med ingen spor av ammoniakk og optiske blekemidler.


-Være forsiktige med etiketter som "Stor" eller "Jumbo" som det er ingen faste retningslinjer for slike vilkår. For hver reker utvalg (størrelse), marked eller dagligvarer skal vise antall reker som utgjør en halvkilo - Bruk dette som en retningslinje i stedet.


-Tilberedt reker, bør kjøpes samme dag de ble tilberedt. Hvis tilberedes i skallet, reker bør være lyserød-oransje ugjennomsiktig i stedet for gjennomskinnelig kjøtt. Unngå tilberedes av ferske sjømat som vises sammen med rå fisk eller skalldyr, som bakterier som kan overføre fra ømt punkt kjøtt til den tilberedt.


Ved lagring av reker:


-Uncooked reker skal lagres som fisk og brukt samme dag som de er kjøpt.


-Når du kjøper frosne reker, kontroller at de fortsatt solid låser seg når de kommer hjem fryseren.


-Cook rå reker før frysing... siden "friske" reker er oftest tidligere frosset og deretter Tint på markedet.


-Tilberedt, shelled og deveined reker kan bli fryst i lufttette emballasje. De fleste typer rå eller kokte reker kan trygt holdes frosne i opptil to måneder ved en temperatur.


-Alltid tøvær frossen skalldyr i kjøleskapet, i stedet for ved romtemperatur.


FORBEREDER REKER...


Det er mye lettere å spise reker som har vært shelled før du matlaging, men shells legger til smaken til parabolen. Selvfølgelig, reker kan kjøpes som allerede har blitt shelled, deveined, og er klar å bli kokt, men dette gjør reke langt dyrere. Reker koster mindre Hvis du kjøpe dem i skallet, og lære å skallet og devein dem selv. Når du vet hvordan, det er virkelig ikke vanskelig.


Shell reker slik:


Hvis du vil fjerne skallet fra uncooked reker, bruk en liten skarp kniv for å gjøre en grunne kutte ned bak (ytre buet siden) på hver reker. Bruk fingrene til å trekke av skall og ben, forlater den hale delen knyttet til kjøtt.


Devein reker slik:


Svart "blodåre" at løper langs baksiden av reke er faktisk sin fordøyelsessystemet. Det er ikke nødvendig å fjerne stemning, men reke ser bedre og noen sier de smaker bedre når deveined. Du kan devein reker samtidig la skallet på (skallet legger smaken og kan beskytte kjøtt Hvis du er grilling på reker.)


For å gjøre det enklere å få tilgang til blodåre unshelled reker, kutte ned på baksiden (ytre buet siden) av skallet med en kniv eller kjøkken saks. Bruk en liten plukking (reker pick), en skewer eller fingrene til å finne blodåre, og trekke det ut. Trekke ut så mye av blodåre som mulig (arbeid under kaldt vann vil hjelpe gratis blodåre.) Gjenta i flere andre områder til blodåre fullt er fjernet.


Slik sommerfuglen reker:


Mange oppskrifter kaller for 'butterfly' reker. Rå shelled reker er delt, og slå sammen for å gi dem en pen utseende eller hjelp i forberedelse, for eksempel battering og ta knekken.


Første shell reker forlate halen knyttet. Neste sett inn en kniv eller kjøkken gradsakser om lag 3/4 av måten i reker på hodet regionen. Skjære nesten hele veien gjennom kjødet, ned midten av den reke tilbake og til hale. Bruke hendene til å åpne kjøttet av reke før den ligger flatt. Fjerne blodåre med fingrene eller spissen av en kniv. Hold reker under kaldt vann til skyll grundig.


Metoder for matlaging reker:


Når mat reker, er det viktig å varme dem nok til å ødelegge skadelige organismer, men ikke så lenge at kjødet blir tøft og mister smaken. Dette kan skje med bare sekunder av overcooking. Matlaging må nøye overvåket og ganger vil variere avhengig av størrelsen på. Reker vil gjennomgå en karakteristisk endring når tilberedes som angir doneness. Kjøttet av tilstrekkelig tilberedt reker vil slå ugjennomsiktig, og fargen endres fra en grayish-grønt til rosa eller oransje.


BAKT: Skrellet reker slå fuktig når bakt i folie pakker. Bake i folie, plassere reke på en stor firkant av tung-plikt folie og Legg til sitron stykker og smør (urter og krydder kan også bli lagt, om ønskelig). Brett folien over reker og forsegle ved krøllet kantene sammen. Bake i en ovn som har vært preheated til 375 ° F til bare gjort (ca 5 minutter).


BOILED: Shelled eller unshelled reker som er tilberedt fremover til serveres kald eller brukes i en oppskrift er vanligvis kokte. Legge til rå reker vann som har blitt brakt til en rullende koke. For ekstra smaken, legge til noen sitron wedges og krabbe-koke til vannet. Unngå overcooking eller reke vil seig og løs smaken. Middels reker (2-3 inches lang) ta bare cirka 2 minutter å lage mat; større reker ta 3-5 minutter.


BROILED eller GRILLED: reker, i eller ut av grensesnittet, kan grillet på spidd eller broiled i ovnen; men vil forlater skjell på beskytte delikat kjøtt som det kokker og legge til smaken. A marinade eller baste vil holde reke fuktig som det kokker.


MICROWAVED: Dette er en rask metode for matlaging reker. Sted reker (fortrinnsvis unshelled) rundt kanten av en oppvaskmaskin, mikrobølgeovn gryte parabolen med haler peker mot midten. Yr med sitronsaft og lage mat på høy for 2 til 3 minutter. Pass på at du ikke overcook.


POACHED: Denne matlaging metoden fungerer bra for reker i eller ut av grensesnittet. Poach reker i en blanding av vann og sitronsaft eller vin. Smaken poaching væsken med urter, om ønskelig. Poach 2 pounds av reker, få 2 liter væske til en skånsom småkoke, legge til reker og bring til en byll. Når væske koker, lage mat reker i 60 sekunder, og deretter fjerner umiddelbart.


SAUTEED: Denne metoden for matlaging reker tradisjonelt krever litt av en bit av smør eller olje, både for smaken og å holde reker fra stikke til pan. Fjerne reker fra pan umiddelbart når du er ferdig, eller de vil fortsette matlaging (og kanskje overcook) fra den pan varme oppbevaring.


STEAMES: Dampende reker gir en skånsom, fett-fri og flavorful metode for matlaging. Damp unshelled reker i en skjulbar dampenheten eller dampende rack over kokende vann. Krydder kan bli lagt til vann i dampenheten for ekstra flavoring. Lage mat før skallet på baksiden av reker "heiser" fra kjøtt.


Stir-stekt: Stir-frying er en rask matlaging metode som er godt egnet for å forberede reker. Lage mat og fjerne skrellet reker fra wok så snart de er ferdig, da stir-fry gjenstående ingrediensene i parabolen. Gå tilbake reke til tilberedt ingrediensene i pan til kort oppvarmer umiddelbart før du serverer.


I henhold til Bubba og Forrest Gump...


Reker er kanskje den mest allsidige skalldyr på markedet. Hvor mange ingredienser reker kompliment er uten grenser, ettersom den tilpasser seg godt til både krydret og enkle oppskrifter. Ikke bare gjør reker gjør en utmerket gumbo, det kan også slå en vanlig pasta og saus oppskrift i en elegant parabolen.


Selv om ingrediensene kan variere, og det er bare noen grunnleggende metoder for å forberede reker. Når du vet hvordan du velger god reker og har en grunnleggende kjennskap til hvordan du klargjør dem, vil du finne uendelig antall måter å nyte denne delikat, saftige smaker krepsdyr.


Copyright © 2005 Janice Faulk Duplantis

1 comment:

  1. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info
    Bubba OG

    ReplyDelete