Tuesday, April 17, 2012

Hva setter gnisten i musserende vin?

Vi alle knytte musserende vin og champagne joyous feiringer. Men nylig, har mange mennesker anerkjent at musserende vin kan gi et røverkjøp akkompagnement selv for en faste måltid.


Å gjøre musserende vin og Champagne


Hvis du ser ordene "tradisjonelle metoden' eller 'methode traditionelle' på en flaske champagne eller musserende vin, har så det vært gjort ved hjelp av metodene som opprinnelig ble utviklet i Champagne regionen i Frankrike.


Det første trinnet i å lage musserende vin på, er å opprette en base vin som er veldig syreholdig. For det andre er base vinen satt i en flaske med noen ekstra gjær og sukker og forseglet. Et ord av advarsel, hvis du planlegger å lage din egen, forseglingen må være veldig sterk oppbyggingen av karbondioksid kan være svært kraftig!


Til slutt, flasken må være tipped videresendinger slik at sedimentet vasker i halsen av flasken. I tradisjonell champagne hus, er flaskene slått daglig og tappet for en periode på opptil tre måneder å fjerne sedimentene. Men er mer moderne tilnærming å fryse halsen, frigi sedimentet og deretter re-cork flasken.


Champagne avdekket


Bare viner produseres i den franske regionen i Champagne kan bære etiketten "champagne". Derfor, vi ser mange musserende vin på våre hyller som er av utmerket kvalitet. Ikke bare må champagne produseres i Champagne regionen, men den må også gjøres fra chardonnay, pinot noir eller pinot meunier drue varianter. Selv bottling metoden er unik for regionen Champagne.


En champagne etikett vil fortelle deg om sweetness av bestemt champagnen. For eksempel, rik eller doux champagne er veldig søtt med over 50 g sukker per liter, demi sek har mellom 17 og 35 g av sukker per liter, ekstra tørr er en etikett brukt for champagne som inneholder mellom 12 og 20 g av sukker per liter, brut er tørr champagne med mindre enn 15 g sukker per liter og ekstra brut er veldig tørr champagne med under 6 g sukker per liter.


Hvis du vil se en svært spesiell flaske champagne etter ordene "tête de cuvée" på flasken som dette refererer til en premie champagne som er normalt laget av en enkelt harvest.


Velge og serverer musserende vin


Musserende vin eller champagne er et populært valg for de som prøver å velge vin for ikke-vin drinkers. Champagne er kjent som kvaliteten latter; god champagne er dyrt og med god grunn. Du ville være klokt å unngå billigere slutten av markedet, som det vil være i beste fall en skuffelse og i verste fall undrinkable.


Se etter musserende viner fra områder som Australia, New Zealand og California for en billigere alternativ, ofte av liknende kvalitet. Frankrike produserer også noen gode musserende viner fra andre regioner enn Champagne, for eksempel Saumur i Loire-dalen. Andre verdige alternativer inkluderer de glitrende tilbudene fra Italia, inkludert lys Prosecco og søt Asti varianter. Hvis du leter etter en god kvalitet musserende vin og deretter vurdere spansk cava. Mens ikke i nærheten av samme kvalitet som champagne er det et godt priset, drinkable alternativ.


Musserende vin og champagne bør bli servert på 6 grader Celsius (43 grader Fahrenheit); en isen bøtte er derfor avgjørende fra øyeblikket musserende vin flasken forlater kjøleskapet. En siste ord av forsiktighet, når du åpner en flaske latter, vil det være en stor utgivelsen av gass så pass på at kork er kontrollert og pekte ikke på noen!

No comments:

Post a Comment