Friday, April 6, 2012

Regional mat av Mexico

Like sør for USA og som grenser til Mexicogolfen og det karibiske hav, er Mexico raskt fremme både kulturelt og økonomisk. Devaluering av peso i 1994 kastet den meksikanske økonomien i et vanvidd, redusere sine per innbygger inntekt til kun kvartal som i USA. Gjennom gjentatte sosial og økonomisk uro, den rike kulturen i de opprinnelige Yucatan sivilisasjonene har vært, selv om litt trett etter deres emersion slik fra under det spanske styret på 1800-tallet.


Det er ikke vanskelig å undersøke den rike historien til meksikansk mat. Når spanjolene første landet i Tenochtitlan (dagens Mexico by) er de nøye chronicled alle aspekter av livet det i Mexico, spesielt mat og matlaging teknikker av innfødte. Under observasjonene, de lagt merke til at Mexicans hadde mye av mais-basert matvarer. Dette var på grunn av at mais var Mexicos sjef Beskjær på tiden. Mange av disse notatene har nøye blitt bevart i navnet på historie--ikke at det er nødvendig. Meksikansk kultur har fortsatt å leve gjennom mat, hvis gjennom ingenting annet i det hele tatt.


Bli advart: meksikansk mat er ikke for svak til magen. Bestående av slike rik, tunge matvarer som tortillas, chili peppers og bønner, kan ikke mange organer ta rikdom og spiciness av meksikansk mat.


Meksikansk mat er én mat som alltid vil ha en smak og sabor (smaken) alle sine egne. Dagens meksikansk mat er en blanding av opprinnelige Mayan og Aztec kjøkken som blir kombinert med påvirkning av kulturen i de spanske conquistadores. Mens Tex-Mex og lokale "autentisk" meksikansk restauranter har blitt svært dyktige i mestring stilen på meksikansk mat, er det ingen sammenligning mellom Americanized "restaurant" versjon og the real thing. Meksikansk mat er kjent for sin rikdom av krydder og intens, dype flavoring.


Tortillas er en stift på meksikansk mat. Tortillas er laget av herding mais i kalk vann, elting blandingen i en dough og matlaging tynn patties på en flat grill. De vanligste tortillas i USAs versjon av meksikansk mat er laget av korn, selv om denne versjonen av korn-tortilla er ganske forskjellig fra den opprinnelige, ekte versjonen. Autentisk corn tortillas er gjort for hånd på en flat grill (kalt en comal). Kornet er bakken for hånd, noe som resulterer i tykk velsmakende tortillas som matbutikk versjonene bleke i forhold til. Mel tortillas ble implementert etter at spanjolene introdusert hvete til meksikanske regionen.


Chiles er en annen stift i tradisjonelle meksikansk mat, å legge til farge og dimensjon i mange tradisjonelle meksikanske retter. Bell peppers, tabasco peppers og paprika peppers kan du legge til fargen og smaken sparke at meksikansk mat er så kjent for.


Det er også viktig å ta i betraktning som meksikansk mat varierer i referanse til regionen er det kommer fra eller som blir gjort i. Nord-stil meksikansk mat normalt består av retter med en masse biff, mens sørlige-stil meksikansk mat mer består av kylling og grønnsaker som paprika, reddiker, og brokkoli, mer enn noe annet. Veracruz er også en annen vanlig stil av meksikansk mat, kommer fra kystområdene i Mexico. Veracruz kjøkken, som ble oppkalt etter en tilstand i Mexico og dens største by, består av sjømat som fisk og reker. Mer innfødte områder har selv vært kjent for å innlemme edderkopp monkey og iguana i måltidene sine. Spesielt når du er i Mexico, innebærer "Meksikansk mat" alltid ikke tur og burritos.


Autentisk meksikansk mat er ikke å forveksles med Americanized Tex-Mex eller New meksikansk mat (versjoner av meksikansk mat i Texas og New Mexico).

No comments:

Post a Comment