Monday, April 23, 2012

Oliven, Historikk og produksjon

Olive tree går tilbake til tidlig gammel tid i både bibelske og klassiske skrifter. I disse tidlige skrifter, olivenolje er referert til som et symbol på både godhet og renhet og treet representerer fred og lykke. I gammel tid, olje ble også brent i hellig lamper på templer under de olympiske leker og seierherren ble kronet med sin blader.


Oliven har vært dyrket siden forhistorisk tid i Lilleasia. I dag er oliven kommersielt produsert i Spania, Italia, Frankrike, Hellas, Tunisia, Marokko, Tyrkia, Portugal, Kina, Chile, Peru, Brasil, Mexico, Angola, Sør-Afrika, Uruguay, Afghanistan, Australia, New Zealand, og California. Middelhavsområdet produserer 93% av oliven produksjonen. I dag finnes det noen 800 millioner oliven blir dyrket. California er den eneste staten der oliven er vokst kommersielt. Over brukes 90% av oliven produksjon til å lage olivenolje.


The Olive tree regnes et eviggrønt tre. Disse trær kan leve å være over 2,000 år gammelt. De vokse 20-40 meter høy og begynner å bære frukter mellom 4 og 8 år gammel. Treet blooms med lite whitish blomster og har en flott duftende.


Misjonær fransiskaner plantet første oliventrær i California i 1769 på en fransiskaner mission i San Diego. Oliven vokst i California er kalt "mission oliven". Av alle arter av olivener er denne oliven spesielt bra for dets olje.


Oliven må er ikke spiselige, grønn eller moden, og være behandlet med lut eller kurert i saltlake eller tørr salt før å være spiselig. De inneholder om lag 20% olje. Oliven må behandles fjerne bitter glycoside oleuropein, før de er spiselige, slik at de er vanligvis første behandlet med lut og deretter pickled.


Greske oliven blir ikke behandlet med lut. De er sterk smake fordi de bare er pakket i tørr salt eller pickled i saltlake for 6 til 12 måneder (der de gjennomgår en prosess med lactic gjæring), og endelig pakket fersk lagt.


Spansk grønne olivener er plukket før de er moden, behandlet med lut, og deretter plassert i en saltlake og gjæres.


California oliven er behandlet til å angi pigment, behandlet med lut og deretter umiddelbart pakket i saltlake og steriliseres. De gjennomgå ikke gjæring prosess, og sterilisering 'kokker' dem. Denne mangelen på gjæring og av 'mat' når de blir sterilisert produserer et tørt, uninteresting oliven


Ti middels størrelse svart oliven har 50 calories og 4 gram fett.

No comments:

Post a Comment