Sunday, April 8, 2012

Mat ernæring etiketter: Seks "fanger" du trenger å vite

De fleste mat er nødvendig for å bære ernæring etiketter å tilby, som US Food og Drug Administration (FDA) sier, "karakteristiske, lett å lese formatene som lar forbrukerne mer raskt finne informasjonen de trenger å lage sunn mat valg."


Men til tross for å være regulert av FDA og US Department of Agriculture, næringen fabrikanter kan, og, komme unna med å legge til forvirrende eller villedende informasjon i etikettene. Noen ganger er dette gjort ved en feiltakelse, men ofte er det gjort med den bestemte hensikten å gjøre du tror maten er bedre for deg enn det faktisk er.


Du kan lese etikettene kan være vanskelig, så her er seks øverste ernæring etiketten "fanger" for å passe på på din neste tur til matbutikk.


1. Serverer størrelse. Mange behandlet mat som er pakket som en enkel servering faktisk inneholder to eller flere porsjoner. Ifølge den ernæring merking og utdanning Act (NLEA) av 1990, kan butty i en relativt liten beholder bli merket som en enkelt serverer Hvis hele innholdet kan "rimelig forventes å bli fortært i en enkelt-å spise anledning." Men er det ofte et avvik.


Vurdere "Big Grab" potetgull eller Doritos og "Big svelge" drinker. De fleste folk kjøpe dem med sikte på å spise eller drikke hele greia. Men en gjennomsnittlig servering av en soft drink er 12 gram. Noen av de store svelge drikker kan være opptil 64 gram--mer enn fem bokser av brus! Som for potetgull, kan en servering størrelse variere avhengig av pakken. En enkelt visning snack størrelse pose med chips, selvfølgelig, har færre calories enn en større, men fortsatt enkelt visning, størrelse av samme snack.


Andre elementer å passe på inkluderer stort muffins (som ofte inneholder to servings), bagels, "individuelle" iskrem beholdere (noen inneholder 4 porsjoner), og personlige størrelse pizza.


2. Unnta ingredienser. Mat-etiketter liste over ingredienser i synkende rekkefølge. Den mest utbredte ingrediensen er først, minst er siste. Imidlertid kan ingrediensene som utgjør mindre enn 2 prosent være oppført i hvilken som helst rekkefølge etter at overskriften "inneholder mindre enn 2% av følgende".


Andre ingredienser som er kalt "tilfeldig tilsetningsstoffer" har ikke å bli notert på etikettene. Disse inkluderer stoffer som er overført til mat via emballasje og "ingrediensene til andre ingredienser" som er til stede på "ubetydelig nivå", og har ingen "tekniske eller funksjonell effekt."


Naturlige og kunstige smaker er også ofte gruppert under ett navn og produsenter trenger ikke å avsløre hva "kunstige smaker" egentlig betyr. Unntak her er en ny avgjørelse av FDA, for å begynne den 1 januar 2006, om noen mat som inneholder en "store mat allergen" må ha det oppført på etiketten (om sin del av flavoring eller tilfeldige tilsetningsstoffer). Store næringen allergisk inkludere melk, egg, peanøtter, Frutos gal, fisk, skalldyr, soya og hvete, så vel som mat ingredienser som inneholder proteiner som er avledet fra noen av disse matkategorier.


3. Alle naturlige. Matvarer som hevder å være naturlig kan faktisk inkludere unaturlig ingredienser. I henhold til Mike Adams, "Helse Ranger," "[den termen alle naturlige] faktisk har ingen ernæringsmessige betydning overhodet og virkelig ikke er regulert av FDA."


"Virkeligheten er at naturlig er ikke alltid trygt, og produkter med"naturlige"merking er ikke pålagt ved lov å inneholde bare naturlige ingredienser,'' sa Linda Golodner, president i National League forbrukere."... Forbrukerne tror av ord som "sikre" og "bra for meg" når de tenker på naturlig, men over hele linja--fra reseptbelagte legemidler matprodukter--mange av disse naturlige påstandene er misvisende i beste fall.''


4. Gratis fra... FDA kan mat-produsenter til å runde av til null alle bestanddel det står for mindre enn 0,5 gram per porsjon. Så mens et produkt kan hevder å være "gluten-free" eller "alkohol-fri," det lovlig kan inneholde opptil 0,5 gram per porsjon. Mens dette kan virke som et ubetydelig beløp over tid denne liten brøkdel kan legge opp.


Sak, mange matvarer som hevder å ha ingen farlige trans fett liste delvis hydrogenated olje i deres ingredienser-etikett. Delvis herdede olje oppretter trans fett, slik at disse etikettene kan dra nytte av avrunding null-alternativet.


"Hvis det er mindre enn 0,5 gram trans fett per porsjon, mat produsenten kan avrunde nedover til null," sier D. Milton Stokes, R.D., en New York City-baserte nutritionist. "Det er en FDA-regelen, og det skjer med all mat."


5. Ukjente vilkår for uønsket ingredienser. Produsenter av mat er kjent for å bruke "ren etiketter," der de skjule ingredienser de vite, forbrukerne ikke vil heller ha i deres mat under navnene de ikke gjenkjenner.


For eksempel hvis du prøver å unngå MSG, du skal se etter alle følgende termer, fordi de alle inneholder MSG: Autolyzed gjær kalsium caseinate Gelatin glutamat Glutaminsyre Hydrolyzed protein Monopotassium glutamat Natriumglutamat natrium caseinate teksturerte protein gjær trekke ut gjær mat gjær næringsinnhold


6. Villedende ingrediens krav. Noen ganger, matvarer som hevder å omfatte sunne ingredienser faktisk ikke inneholder dem, eller bare inneholde dem i miniscule beløp. Felles lovbrytere er blåbær vafler med ingen blåbær og strawberry yoghurt med ingen jordbær. Center for Science i Public Interest (CSPI) nylig spurte FDA å "umiddelbart Stopp misvisende mat etiketter," inkludert:


Kellogg's Eggo nærings-korn pannekaker: etiketten sier de er laget med hele hvete og hele korn, men de er laget hovedsakelig av hvitt mel og inneholder mer høy fruktose korn sirup enn hele hvete eller hele korn.


Betty Crocker Super Moist gulrot kake miks: inneholder bare gulrot pulver som 1800 ingrediens på etiketten.


Gerber nyutdannede for smårollinger frukt Juice Snacks: primære ingrediensene er mais sirup og sukker.


"Næringen fabrikanter er shamelessly lure forbrukere som prøver å spise mer frukt, grønnsaker og hele korn," sier CSPI direktør av juridiske saker Bruce Silverglade. "For mange behandlet mat inneholder bare tokenet mengder sunn ingrediensene uthevet på etiketter og er vanligvis lastet med fett, raffinert sukker, raffinert mel og salt, i forskjellige kombinasjoner."

No comments:

Post a Comment