Thursday, April 5, 2012

Puerto hockey kjøkken

Puerto Rico er en øy nasjon som er offisielt et territorium av USA. Puerto hockey kjøkken har utviklet seg fra flere sterk innflytelse, inkludert de av den opprinnelige befolkningen, for eksempel Tainos, og de spanske conquerors som kjørte de fleste av innfødte ut og enslaved gjenstående. Afrikanske og Caribbean innflytelse gjenspeiles også i kjøkkenet til øya, som har også blitt formet betydelig av sitt klima og geologi.


Cocina criolla, en av de viktigste kjøkken-stilene som er bestemt til øya har dype røtter, utvide langt tilbake til native, Tainos og Arawaks. Sine kulinariske tradisjoner var basert tropiske frukter, innfødt grønnsaker, sjømat og korn. Med spanske kom en rekke andre ingredienser som utvidet criolla-stil. Disse inkluderte olivenolje, ris, hvete og meats, for eksempel svinekjøtt og oksekjøtt. Som enslaved afrikanske folkeslagene ble importert for arbeid på sukkerrør-plantasjer, deres kulinariske tradisjoner tok rot også, og deres bidrag, som inkluderte taro og okra, ble assimilert inn i hele criolla mat.


Mange av øyas viktigste rettene er krydret med adobo og sofrito, spice blandinger som formidle disse smaker som øya er så kjent for. Adobo, som kan variere fra cook til cook, eller hvis du kjøpte forberedt, fra produsent til produsent, består vanligvis av svart peppercorns, oregano, salt, hvitløk, olivenolje og lime juice. Når kjøpte forberedt i pulverisert skjemaet, inkluderer de fleste salt, pulverisert hvitløk, sitronsyre, pepper, oregano, gurkemeie og MSG, som er en god grunn til å bruke litt tid på å lage din egen Hvis du eksperimenterer med Puerto hockey mat hjemme. Mens brukes vanligvis til krydder meats, er det anses å være en slags all-purpose krydder blanding.


Sofrito er laget av løk, hvitløk, cilantro, peppers, og inneholder ofte achiote, som er fra frø av annatoo-anlegget, og bidrar til å produsere en lys gul farge i det ferdige produktet. Dette, brukes også, i et utvalg av retter, som strekker seg fra kjøttretter supper til standard former for bønner og ris.


Én pott retter, eller stews, er felles for Puerto hockey kjøkken. Disse er ofte gjort av meats, og flavored med et utvalg av krydder og ingredienser i tillegg til adobo og sofrito. Blant disse er spansk oliven fylt med pimiento, søt chili peppers, kapers, poteter, løk, hvitløk, friske cilantro og sporadisk rosiner.


Kylling med ris er en rett som har blitt en Puerto hockey spesialitet, med mange familier har sine egne spesielle stil, overlevert fra generasjon til generasjon. Kylling er en hovedingrediens av mange criolla retter, og disse retter, mens forsiktig oppmerksomhet er gitt til spicing teknikker, er sjelden de hva kunne betegnes hotly krydret.


Naturlig, sjømat er en viktig del av øya mat. Fritert fisk serveres ofte med en spesiell saus laget av olivener, olivenolje, løk, pimientos, kapers, tomatsaus, eddik, hvitløk og bay blader. Broiled, steames eller grillet fisk er lett krydret, hvis i det hele tatt, under matlagingen prosess- og servert med en sprut av lime juice med kanskje bare et snev av hvitløk.


Puerto hockey kjøkken har mange fasetter, som oppstår fra øyas lang, sammensatt historie. Blanding av innfødt kulinariske tradisjoner med de av de europeiske nybyggerne og enslaved afrikanske bestander som brakte de med seg har resultert i en unik og flavorful kjøkken som er foretrukket av mange.

No comments:

Post a Comment