Thursday, April 26, 2012

Å velge vin å matche mat

Å lage perfekt blanding mellom vin og mat kan være en utfordring hvis du ikke er helt sikker på hva du gjør. Med en slik matrise av vin og mat tilgjengelig er det alltid mange alternativer for å vurdere. Når du planlegger en middag, kan du velge kombinasjoner som er populære blant et bredt utvalg av mennesker. Du bør alltid kontrollere at vin ikke overskygger parabolen, og du må også unngå å overføre smaken. Dette skjer når en smaken sendes fra vin til et måltid, som det kan resultere i en ubehagelig smak.


Hvitvin:
Når du oppretter en kombinasjon av vin og mat, er best Chardonnay complimented med kalvekjøtt, laks, grillet ost og hvit saus. Du bør unngå krydret mat med denne drink. Gewurztraminer er ideelle når Matchet med svinekjøtt, kinesisk mat og Swiss OST, men må unngås med lys mat. Pinot Grigio er ikke et perfekt alternativ for tomater og krydret mat som denne kombinasjonen kan opprette en heller ubehagelig smak. Riesling er en veldig tørr vin og perfekt når du samarbeider med kalvekjøtt, reker, krem sauser og Tyrkia. Søt mat bør imidlertid unngås med Riesling og Sancerre.


Rødvin:
I en perfekt verden ville være med en mat anbefaling på baksiden av en vinflaske. Heldigvis kan vi gi deg innsidere tips til å få en kombinasjon av vin og mat bare riktig. Barberra rød vin er perfekt med Pizza, pasta, lasagne og sitron kylling. Ved å spise fisk eller tomater, bør Cabernet Sauvignon unngås. Denne vinen er bedre egnet med sjokolade, steke lam, biff og anda. Merlot er perfekt matchet med grillet kjøtt som grillmat kjøtt og kylling. Unngå søt mat med denne vinen. Pinot Noir er ikke godt avstemt med krydret mat som indiske, i stedet er det ideelle med laks, tunfisk, lam og anda. Shiraz er flott med et måltid av grillmat, peppered rødt kjøtt og pølse, men bør unngås med fisk.


Generelt er vin best tjent på en kjølt temperatur, som det er i stand til å puste og lage den perfekte blandingen av aromaer som vil glede sansene og imponere dine gjester. Hver vin har et glass som koordinerer med den. Hvis du ikke har et skap fullt av hver wineglass tenkelig skjønt, kan du bruke neste nærmeste looking glass. Grunnen til at det finnes så mange typer wineglasses som er tilgjengelige, er at hver og en er utformet for å understreke full aromaer og smaker innen en gitt type vin. Hvis vin ikke er tjent i ganske riktig glass, kan alle disse aromaer og smaker ikke være realisert fullt ut.


Hvor mye å tjene:
Vin bør åpnes og fungerte nøye, særlig rødvin som dette kan opprette en ekkel søl Hvis sølte på hvite klær eller middag slitasje. Må ikke overfylle briller. Det er best å tjene litt vin i begynnelsen, som det gjør resten av vin i flasken å puste. Hvitvin skal ha en gjennomsnittlig servering av tre gram, en unse av ånder og røde vin fire eller fem gram. Serverer mindre porsjoner vil hjelpe vin vare lenger, og gjør at gjestene kan nyte det over et større tidsrom.


Temperatur retningslinjer:
Vanligvis kan en flaske vin ta opptil tre timer før det er hensiktsmessig kjølt i kjøleskapet. Serverer vin på riktig temperatur, kan det være en forskjell på om vin vil være ideelt å drikke for maksimal aroma og smak, og kan ringe eller bryte en sjarmerende middag opplevelse for deg og dine gjester. Det er en fin måte å chill wine til perfeksjon raskt og enkelt å plassere din flaske i en bøtte fylt med is og en sprinkling av salt. Skyv vin i dypet av isen til chill raskt flasken. Dyrere vin jo varmere kan bli servert. Hvite viner, spesielt tørr sorterer er best tjent ved lavere temperaturer men. Og til slutt tunge viner er best tjent i rom temperatur.

No comments:

Post a Comment