Tuesday, April 3, 2012

Midtøsten kjøkken

'Midtøsten kjøkkenet' er et bredt begrep som omfatter mange forskjellige matlaging stiler fra en rekke forskjellige land. Marokkanske, Syria, gresk, arabiske – diverse matretter i Midtøsten dele mye – og har mange forskjeller.


Maten i Midtøsten er en feiring av livet. Uansett hvilket land, kramper er frisk frukt og grønnsaker som vokser i åsene. Krydder og flavorings av Midtøsten mat er de som vekke sansene, glitrende mot den tykkere, rikere smaker av de viktigste ingrediensene. Mints, sitron, hvitløk, rosmarin – alle har en frisk, astringent kvalitet som renser ganen og oppdaterer smak knopper. Kjøkkenet varierer i hele regionen, –, men disse ting forblir den samme: ferske ingredienser, astringent og piquant krydder, olivenolje og mye kjøtt.


Libanesiske
Lille landet – omtrent på størrelse med Connecticut – er plassert i kysten av Middelhavet, på svært crook av fruktbare halvmåne. Dens bidrag til kjøkkenet hele Midtøsten-regionen i verden er umiskjennelig. Smaker som krydder mat av alle omkringliggende landområder kan finnes her i overflod – olivenolje, sitron, hvitløk og mynte. Libanesisk kjøkken har slike stifter som kibbeh (bakken lam med bulghur hvete) og tabouleh (persille, mint og bulghur hvete salat). Maten er ganske enkelt forberedt med smaker blanding sammen i komplekse medley earthy, fruktig smak og luktene.


Syriske
Hvis Syria hadde bidratt ingenting annet å verden mat men Pitabrød og hummus, ville det fremdeles være verdig notat. Det er langt mer til kjøkkenet til denne lite Midtøsten land, skjønt. Baba ganoush (pureed eggplant), utstoppa oliven og fiken, peppers i olivenolje – syriske mat feirer fruktene av jorden og blander dem å hente ut teksturer og smaker på overraskende måter. Shish kebab og ris pilaf er to av de mer kjente rettene, og mens folk flest tenker på Hellas når de hører baklava, Syrian påstanden om at den er basert på sine egne dessert av batwala.


Arabian
Bedouin av ørkenen basert en gang sine dietter på datoer og yoghurt, sammen med sporadisk kamel eller geit for å gi kjøtt. Gjennom århundrene, de nomadiske stammene innlemmet krydder, kjøtt og grønnsaker fra andre kulturer i sine kjøkken. Dagens Arabian kjøkken er en mingling påvirkninger fra India, Libanon og ytterligere vest. Lam er kjøtt som oftest brukt i matlaging, og det er forberedt på en rekke måter, inkludert shish kebab, spytte stekt eller stuet. Kjøkkenet avhengig tungt mint, gurkemeie, Safran, hvitløk og sesamfrø. Rice og kasha er vanligst å bruke korn, og den spicing er frisk og astringent – ment å vekke og oppdatere ganen stedet brenne den.


I hele Middelhavet Midtøsten, har kulturer og mennesker skjønn og bar med dem matvarerne og tradisjoner for å spise. Ingen annet sted i verden kan det finnes en blanding av kulturer som har mingled så mye – ikke ennå vedlikeholdes slike forskjellige, nasjonale smaker. Sunn, frisk, deilig og styrking av livet, det er litt rart at kjøkkenet til Midtøsten er blant de mest populære med diners verden over.

No comments:

Post a Comment