Tuesday, May 15, 2012

A Beginners Guide til Oolong te

Siste par årene grønn te har blitt svært populært, og er tilgjengelig i de fleste butikker og kafeer. Det er også brukt i alle slags produkter som sjampo, face cream, lys og mange andre daglige elementer. Oolong te er produsert fra samme anlegget, som kalles Camellia Sinensis. Forskjellen er at Oolong er en semi-fermented brygge mens grønn te er unfermented.


Gjæring prosess er utført av en dyktig arbeidervern som kan gjære te til mange forskjellige nivåer til å opprette ulike varianter. Bladene er stimulert til oxidization prosessen når ønsket nivå og deretter kokte for å fullføre prosessen.


Bladene er ytterligere behandlet etter gjæring å forbedre lukten, teksturen og smaken. Dette gjøres ved å rulle og rubbing te. Det det mulig å oppnå mange forskjellige nivåer av te, og når behandlingen er over en kunnskapsrik mester i Oolong vil sjekke bladene, og gi dem en klasse.


Oolong historie forteller oss at det først ble produsert i Fujian-provinsen i Kina. Noen av de fineste te fortsatt kommer fra dette området selv om det er nå også produsert i mange andre steder, inkludert Taiwan, Vietnam og Thailand.


En av grunnene til at grønn te har blitt så populært er at det antas å mange helsemessige fordeler som kan oppnås ved vanlig drikking. Disse fordelene blir også rapportert å eksistere i Oolong og beholdes etter at te er behandlet. Noen av de vanlige fordelene hevdet er stimulering av stoffskiftet og muligheten til å forbedre fordøyelsen.


Hvis du er interessert i å prøve noen Oolong er det anbefalt å finne en leverandør av kvalitet. Det er mange selgere på Internett som kan levere god te og mange som kan levere ikke så bra te. I det lokale lageret for kinesiske ting har en tendens til å være svært lav kvalitet og ikke verdt å kjøpe. Se etter en spesialist te handelsmann og prøve noen forskjellige dem for å finne den beste kvaliteten.


Noen av de mer populære variantene inkluderer Gao Shan, Tie Guan Yin, vietnamesisk Golden knopper og Formosa Oolong som kommer fra Taiwan. Ikke vær redd for å sette seg fast i og prøve noen varianter. Jeg kan fortelle deg at en god Oolong er virkelig en flott te så hvis du ikke er imponert over hva du kjøpe deretter shop rundt for en annen merchant fordi de gode ting er der ute.

No comments:

Post a Comment