Monday, May 28, 2012

Mangostanfrukten - frukt "Dame"

Hva er en mangostanfrukten?


Mangostanfrukten, er selv om det er godt kjent i tropiske og subtropiske klima, en relativ fremmed til de fleste andre land. Gitt navn, kan mangostanfrukten lett forveksles som en hybrid av mango. Selv om mangostanfrukten og mango er av den samme familien og vokse i samme områder, disse to frukt ikke bare ser annerledes ut, de har en mye forskjellige smak.


En mangostanfrukten er omtrent samme størrelse som oransje, men med en dypt purplish-farget hud. Ytre svor av mangostanfrukten en er svært leathery, med arr, og serverer å beskytte deilig indre papirmasse. Funnet på hver mangostanfrukten frukt er et arr i den ene enden, vise rester av en blomst som en gang vokste der. Interessant, kanne basert på hvor mange blomst segmenter som fremdeles finnes i arret, ettall fortelle hvor mange deler av frukt finnes inne.


Smaken av en mangostanfrukten har blitt sammenlignet som i ingen andre frukter, derav tilnavnet "Dronningen av frukt" eller "Mat of the Gods" på noen karibiske øyer. Selv om det er vanskelig å beskrive sin smak, sammenligne mange mennesker det med et kryss mellom jordbær og appelsiner, med bare et snev av surhet. Teksturen av rik indre masse er imidlertid mye som en moden plomme. Tradisjonelt har mangostanfrukten er en best erfarne frisk frukt og behandlet ikke. Imidlertid som det begynner å vinne popularitet i land over hele verden, mangostanfrukten finner hermetisert eller frosset, og er gjort i sirup, beholder, og mest populært juice.


Opprinnelsen til mangostanfrukten


Mens kinesiske og ayurvedic utøvere har kjent av høy ernæringsmessig og medisinsk verdien av mangostanfrukten i hundrevis av år, var det først "oppdaget" av den franske oppdagelsesreisende Laurentiers Garcin på 1700-tallet. Det er fra ham at det vitenskapelige navnet for mangostanfrukten, Garcinia mangostana, kommer.


Mangostanfrukten treet vokser ikke så vel som en "wild anlegg", og fares best hvis det er dyrket i perfekt klima. De fleste av planter finnes i Thailand, et land så enamoured av mangostanfrukten, det tok den som sin nasjonale frukt.


Selv om forsøk har vært gjort for å vokse frukthager, på grunn av deres pirkete vekst mønstrene og uforutsigbar harvest ganger, finnes det meste mangostanfrukten trærne langs bredden av elver eller innsjøer, trerøtter trenger nesten konstant fuktighet.


Grunn av myndighetenes forskrifter er import av fersk mangostanfrukten i USA ulovlig. Frykt for å innføre den ødeleggende asiatiske frukt fly i landet har hovedsakelig holdt seg frukt fra krysser grensene, selv om noen ganger kan en finne en mangostanfrukten på hyller av en liten matbutikk asiatiske. Og fordi mangostanfrukten trær vokser bare i visse klima, forsøk på å dyrke frukt i landet har ennå å lykkes "fruitfully".


Gjør det i tillegg vanskelig å masseprodusere mangostanfrukten, tar et tre mange år etter planting å begynne å produsere frukt. Fra tidspunktet for å plante en seedet mangostanfrukten, vil voksende treet ta ti år eller mer begynne å produsere frukt. Uncharacteristically for en tropisk frukt treet, vil mangostanfrukten treet bare øke til ca 10 til 20 meter i høyden. Når det modnesr til full vekst, vil en gjennomsnittlig treet produsere ca 500 mangostanfrukten frukt per harvest. Men jo lenger en mangostanfrukten treet står, jo høyere avkastning. Det har vært rapporter om 30-år-gamle mangostanfrukten trær produsere opptil 2000 frukt i en sesong.


Nyter mangostanfrukten


Som nevnt, er import av mangostanfrukten i USA øyeblikket ulovlig grunnet sunnhet reguleringer. Frisk mangostanfrukten kan imidlertid funnet i land som Thailand, Filippinene, Jamaica, Trinidad og Tobago, Jamaica, Cuba, med måte i Puerto Rico, og spredt rundt West Indies.


Omsorg bør tas når spise en frisk mangostanfrukten. Ytre svor er ganske vanskelig og leathery, og dypt lilla-rød saften av svor flekker nesten alt det kommer i kontakt med. Tradisjonelt, bør skallet av mangostanfrukten være brutt for hånd, ikke kuttet med kniv. Ettersom svor begynner å sprekk, kan deilig frukt for indre-segmenter skrelles unna. En for å nyte mangostanfrukten til fulle, bør du unngå hardt, leathery ytre skallet av rykk segment ut før spising, fordi sap fra skallet er ganske bitter og ubehagelig.


Det kan være mulig å finne arkivmeldinger mangostanfrukten; imidlertid er det allment kjent at gjennom prosessen med canning, mye går tapt i frukt i smaken. I Filippinene, vil mange av de som prøver å bevare frukt koke dem først i en tung brunt sukker sirup.


Annen bruk av mangostanfrukten


Mens svor av mangostanfrukten brukes noen ganger i soling skinn, og kvister fra trærne er favoritt "chewsticks" for dem i Ghana, er den mest populære alternative bruken av mangostanfrukten ernæringsmessige og medisinsk.


Fra Singapore til Kina, blir ulike aspekter av frukten brukt til å behandle og helbrede et bredt utvalg av medisinske lidelser. Fra dysenteri for Eksem, ser det ut til at vitenskapelig mangostanfrukten har en rekke fordelaktig bruker.


Det antas at mye av grunnen til at mangostanfrukten er slik en kraftig curative er på grunn av sin høye xanthones, som er biologisk aktive anlegget flavonoider som er noe som ligner på flavonoider. Mens de fleste frukt inneholder xanthones, vises mangostanfrukten til å omfatte minst 40 av tiden oppdagede 200 typer xanthones, noe som gjør det utrolig rikt på egenskapene ernæringsmessige. Faktisk, det er litt av en "rart frukt," i at det er den eneste frukten som ennå er kjent for vitenskapen å inneholde en høy andel av xanthones.


I tillegg er mangostanfrukten også høy i flere andre nødvendige ernæringsmessige egenskaper, inkludert fiber, kalsium, jern og Tiamin.


Gitt sin deilig smak og eksponentiell ernæringsmessig verdi, er mangostanfrukten virkelig fortjener sitt kallenavn - "Queen of frukt."

No comments:

Post a Comment