Thursday, May 3, 2012

Hvordan brygge grønn te

Når du hører nevner folk japansk te som alltid betyr det at de snakker om grønn te. Som er bare skrape overflaten fordi det finnes mange typer der ute; grønn te gyokuro, sencha, macha, genmaicha, bancha og mer! Brygge grønn te riktig er vanntemperaturen av største betydning. Når steeping du bør endre temperaturen er avhengig av hvilke typer grønn te du drikker, men her er grunnleggende!


Her er hvordan:


1. Cool kokende vann i en kyusu te potten eller te kopper til riktig temperatur.
2. Sette grønn te blader i en tom kyushu tea pot.
3. Hell varmt vann over te blader.
4. Dekke lokket og vente på en stund før servering.
5. Tjene grønn te til individuelle yunomi (ingen håndtak) te kopper. Når serverer grønn te en må sørge for at ikke å forlate alle te (flytende) i bunnen av potten te.
7. Vær oppmerksom på at det er også mulig å brygge grønn te, noen ganger med samme te blader.


Tips:


1. Når brewing sencha grønn te, bruk 160F graders varmtvann og brygge ca. ett minutt i en tekanne.
2. Å brygge gyokuro grønn te, bruke 110F graders varmtvann og brygge ca to minutter.
3. For å brygge hojicha, genmaicha og bancha, kan du bruke koke vann og brygge bare 15-20 sekunder.
4. Å drikke macha grønn te, SKIFT 1 ts av macha grønn te pulver i en stor te cup legge 1/4 kopp 160F graders varmt vann i den, og hisse raskt med en bambus te whisk.
5. Pouring varm sencha grønn te over noen isen i en kopp gjør avkjølt grønn te

No comments:

Post a Comment