Friday, May 4, 2012

Blå Lobsters er ekte!

Lobsters er ment for å være røde rett? ... Vel, ja eller Nei.


De fleste levende amerikanske Hummer er naturlig farget en oliven grønn eller spraglete mørke overlappinga brun. I sjeldne tilfeller, lobsters komme i nyanser av lys blå, hvit (albino), gul, svart og rød er rapportert fra tid til annen. Kanskje er de mest uvanlige fargene lobsters på "half-and-half" med en linje rett ned ryggen der de to fargene møtes.


Den store pigment i en hummer shell, astaxanthin, er faktisk lyse rødt i fri tilstand; men i den Hummer skall astaxanthin bundet kjemisk til proteiner som kan endrer den til en greenish fargen. Når det er tilberedt lobsters, bryter varme ned disse obligasjoner, frigjør astaxanthin slik at det går tilbake til sin normale rød farge.


Så hvordan slå en hummer lyse blå?
En genetisk defekt er funnet som fører til at en blå Hummer å produsere en overdreven mengde protein. Proteinet brytes rundt en liten rød carotenoid molekyl kjent som astaxanthin. To presse sammen, danner en blå komplekse kjent som crustacyanin, som ofte gir Hummer skallet en lys blå farge. Omtrent en i en million lobsters er blå, men når tilberedes, det blir rødt som den andre lobsters.


Det har blitt foreslått at mer enn ' en i en million' lobsters født er blå, men mange ikke overleve fordi deres lys blå shell bringer for mye oppmerksomhet til seg selv, noe som gjør dem til et yndet mål for rovdyr. Forskere tror også at blå lobsters har en tendens til å være mer aggressive enn sine normale farget kolleger. Siden de ikke lett blandes i, har de tilpasset og endret til å være mer aggressiv for å beskytte seg.


Den blå Hummer er virkelig en annen gave fra mor natur som fleste aldri se. Mange profesjonelle lobstermen gå gjennom karrieren hele lobstering uten fanger, eller selv å se en blå hummer. De som har privilegiet av å fange en, er overrasket og oppspilt da det er sett på som en WSOP event og føler en følelse av ærefrykt når de opplever å se strikingly vakre blå Hummer for første gang. De som er fanget er vanligvis ikke spist, men heller gitt til akvarier og utdanningsinstitusjoner og holdt utstilt i tanker for andre til å beundre.


Taksonomi av Homarus americanus:


Rike: Animalia
Phylum: Arthropoda
Klassen: Crustacea
Rekkefølge: Tifotkreps
Tannhvaler (Odontoceti): Macrura reptantia
Familie: Nephrodidae
Slekten: Homarus
Arter: americanus

No comments:

Post a Comment