Tuesday, May 1, 2012

Maligned potet: Respekt endelig?

Ah, den fattige, maligned potet! Banket opp av dieters (spesielt low-carb variasjonen), ernærings spesialister og andre eksperter som å være "ok i moderering", potetgull kan endelig bli stadig mer noen respekt i det vitenskapelige samfunnet.


Fra en artikkel i Science Daily ("Transgenic potet Confers immunitet: grønnsaker eller frukt kan erstatte vaksine og nåler"), finner vi at potetgull kan brukes for å holde oss til helse.


Vi sitat fra artikkelen:


"Transgenic poteter som er utformet for å generere en immun svaret leukemi infeksjon har gitt sine første testen i mennesker. I mai nummer av tidsskriftet Nature medisin, Carol Tacket, MD, professor ved University of Maryland School of Medicine, og kolleger rapporten vellykkede resultatene av deres første menneskelige klinisk utprøving av den transgenic vegetablesdeveloped ved Boyce Thompson Institute for planteforskning, tilknyttet Cornell University i Ithaca, NY. Fôres til sunn menneskelige frivillige ved University of Maryland Center for vaksine utvikling, produsert poteter genetisk utformet for å inneholde en gene fra leukemi bakterier antistoffer i blodet og i mucosal foring av tarmen. Frivillige som spiste garden-variety poteter i tilfeldiggjort, dobbel-blind prøveperioden viste ingen immun svaret.


-Det er virkelig bemerkelsesverdig å tenke at du kan spise en potet som har en ekstra protein og produsere antistoffer mot en bakteriell pathogen,"Tacket merknader,"men det er nøyaktig hva som skjedde." Hun kaller transgenic planter "en ny strategi for utvikling av sikker og rimelig vaksiner mot sykdommer som diphtheria, stivkrampe og hepatitt B. muntlig vaksiner i spiselig planter tilbyr håp om en mer praktisk metode for implementering av generell vaksinasjon programmer for utviklingslandene." "


Artikkelen går på å si at testere er alle frivillige som tolerert poteter godt med ingen andre problemer.


Kunne dette være et svar til å hjelpe befri tredje verden-land av bestemte sykdommer og maladies?


Hvem vet... mer forskning vil følge, men de første rapportene er oppmuntrende.


Ta den, Adkins.

No comments:

Post a Comment