Sunday, May 6, 2012

Kulinariske tradisjoner fra Sør-Amerika: Argentina

Argentina er nest største land for Sør-Amerika, elegant beliggenhet mellom fjellkjeden Andes, Stillehavet og søramerikanske landene i Brasil, Paraguay, Uruguay, Brasil og Chile. Å være lokalisert på en slik måte, er Argentina utsatt for mange ulike kulturelle påvirkninger fra alle retninger, inkludert land over Stillehavet. Spania, tok det på seg til å bosette permanent i landet på slutten 1500s, og forble det til Buenos Aires formelt emancipated seg i 1853. En av de mest bemerkelsesverdige forskjellene mellom argentinske kjøkken og eksotiske matretter fra hele verden er tung innflytelse som mat av de italienske og spanske kulturene hadde på den.


Startlingly nok, på grunn av påvirkning av den italienske kulturen på landet Argentina, italiensk mat stifter som lasagna, pizza, pasta og ravioli er vanligvis sett på argentinske bordet, minst i landets store byer. Uvanlig nok (når det gjelder italiensk mat), hvitt brød er også vanlig, som er siden retter laget av grønnsaker innfødt til Argentina, for eksempel poteter, egglpants, squash, cucumbers og zucchini.


Argentina er også en av verdens ledende produsenter av melk, wheat, korn og kjøtt (inkludert, men ikke begrenset til biff, geit kjøtt svinekjøtt og lam) så naturlig, disse tingene er svært vanlig i argentinske parabolen.Argentinske retter er normalt svært høy på protein, så grillet kjøtt er vanligvis sett på en tallerken argentinske mat.


Empanadas, bakverk fylt med kjøtt eller OST, er også en Argentine favoritt. De serveres vanligvis i argentinske restauranter, og er nasjonale Favoritter.Empanadas er vanligvis spist bakt eller stekt, og er ofte servert på partier eller festivaler som appetittvekkere. Dessert-versjon av en empanada består vanligvis av brunt sukker eller frukt som epler og appelsiner.


I mindre byer er utenlandske påvirkninger av Spania og Italia mindre tydelige. Milanesas, tynn slivers kjøtt dyppet i egg, brød crumbs, og deretter stekt i olje, er felles fare i de rurale områdene av Argentina. Deres enkelhet gjør dem stor snacks, men de kan også serveres som en del av et måltid Rørlednings hot servert med potetmos, eller mellom to stykker av brød som en sandwich.


Master kokker er mer apt å gå tilbake til stilen mer klassisk, provinsielle forbereder og lager mat, som bærer flere av en likhet med meksikansk mat enn for Italia. Dristigere, mer intens krydder brukes. Kalle fram enda en gang de spanske påvirkninger i Argentina, er argentinske kokker berømt for sine tortillas; i motsetning til den meksikanske versjonen av tortilla bruke Argentines potet dough, i motsetning til tradisjonell meksikanske korn eller mel tortilla.


Desserter er mer populære i disse områdene, også. Dulce de leche (som grovt oversettes til "Milk Jam"), en søt pudding av sukker og melk, er populære dessert i Argentina. Denne lett brown-farget pudding er spist alene, eller utstoppa i kaker eller pies. Noen ganger er også behandle krystallisert i et solid wafer-lignende candy stoff.

No comments:

Post a Comment