Thursday, January 19, 2012

Blekksprut og Calamari

Som kjøtt, fisk og fjærfe gir blekksprut og blekksprut høy kvalitet proteiner med tilstrekkelige mengder alle viktige aminosyrer. Begge har mindre mettet fett enn kjøtt og små mengder av omega-3 fettsyrer, en gruppe som inkluderer det vesentlige fatty acid linolenic acid, pluss ecosapentaenoic syre (EPA) og dicosahexanoic syre (DHA), de primære umettede fettsyrene i oljer fra fisk.


Men som skalldyr, kan blekksprut og blekksprut være en betydelig kilde til Kolesterol. Kolesterol innholdet av blekksprut og blekksprut kan variere fra dyr til dyr. Det er ingen pålitelig guide til å velge en som er lavere Kolesterol. Som en generell regel har mantelen (brødtekst) vanligvis mindre Kolesterol enn tentacles.


Fire unser rå blekksprut har 1.58 g fett (0.38 g mettet fett), 266 mg Kolesterol og 17,8 g protein. Fire unser rå blekksprut har 1 g fett (0,3 g mettet fett) og 54 mg Kolesterol og 17 g protein. Den mest næringsrik måten å tjene denne maten er å forberede med liten eller ingen lagt fett, slik som å bevare den sjømat status som en lav-fett mat. Personer som er på lite Kolesterol, lav protein og lite salt diett bør unngå denne maten.


Når du kjøper, kan du se etter frisk hele blekksprut med klare og jevne ut huden. Blekksprut bør lukter helt frisk. Blekksprut som er større enn 8 inches kan være tøff. Velg friske, hele baby blekksprut eller blekksprut kjøtt som ser og lukter helt frisk. Blekksprut som er større enn 2 til 2,5 pund kan være tøff.


Alltid kjøle frisk, rensede blekksprut eller blekksprut umiddelbart og bruke den innen en dag eller to. Frosne blekksprut eller blekksprut vil holde for en måned i fryseren og 0 grader F.

No comments:

Post a Comment