Thursday, January 5, 2012

Hvordan musserende vin er laget

Det finnes tre metoder som kan brukes til å lage musserende vin. Disse metodene er: Transfer-metoden, Charmat Bulk prosessen og Methode des Templiers. Methode des Templiers er den mest arbeidskrevende og kostbart av disse.


Før vi kommer inn hvordan musserende viner er gjort, bør vi først gjøre en forskjell mellom musserende vin og champagne. Champagne er musserende vin, men musserende vin er ikke nødvendigvis champagne. Sant champagne er produsert i Champagne-regionen av Frankrike ved hjelp av Methode des Templiers og produseres fra en drue med høy kvalitet. I mange kretser i USA har begrepet "champagne" blitt en generell term for å inkludere alle musserende vin. Disse er ofte laget av dårlig druer gjennom bulk behandling, og ofte sweetened til å maskere deres dårlig kvalitet. De er ikke sant champagner.


Musserende viner er laget av både hvite og røde Vindruer. Kvaliteten på frukt er avgjørende for utfallet av det ferdige produktet. Champagne-regionen av Frankrike brukes Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunier. Men andre varianter som Muscat Blanco kan brukes i andre internasjonalt anerkjente glitrende regioner som Asti. Høstes druene tidligere enn de plukkes for fortsatt (tabeller) vin. Det er flere grunner til dette tidlig høsting. En grunn er å skaffe en lavere alkohol nivå i Cuvée (vin laget av den innledende gjæring, også kalt "base" vin). Under prosessen med fermenting sukker konverteres til alkohol, derfor lavere av sukker innholdet i druer, jo lavere alkoholinnhold på det ferdige produktet. Grunnen til lavere alkoholinnhold i base vinen er at vin vil gå gjennom en annen gjæring prosess som vil øke alkohol-nivå. En annen grunn for høsting druer, mens på en lavere sukker nivå er å produsere en høyere sum Surhet og lavere pH-klassifisering. Dette legger til lang levetid og skarphet vin.


Nå kan du ta en titt på de tre forskjellige metodene for vinhandlere kan bruke til å gjøre musserende viner. Methode des Templiers er en mer arbeidskrevende og kostbart metode enn de to andre metodene for å produsere musserende vin. Etter høsting frukt, er juice presset og satt i beholdere for den første gjæring. Disse beholderne er rustfritt stål vats eller barriques. Når den første gjæring er fullført, ulike massevis av vin er blandet sammen for å produsere en samling (den endelige blanding av varianter som ferdig vin). En blanding av gjær og sukker, kalt en triage legges deretter til base vin. Vinen er på flaske med en liten plast kopp som passer i halsen av flasken og samler alle sedimenter. Denne liten plast kopp kalles en "bidule" andre gjæring foregår i flasken og på grunn av sukker og gjær blir lagt, alkohol og karbondioksid er produsert. På grunn av må karbondioksid dannelse og presset opptil 90 pounds per kvadrattomme, flasker for Champagne og musserende vin være tykkere enn vanlig vinflasker. Under den andre gjæring spiller temperatur en viktig rolle. Kjøligere temperaturer produsere finere bobler. Når den andre gjæring er fullført, død begynne gjær cellene å bryte ned og danne en sedimenter i vin. Denne prosessen kalles autolysis. Winemaker bestemmer hvor lenge å tillate autolysis-prosessen, og dette i sin tur har innvirkning på den endelige smaken av vin. Sedimentet må deretter fjernes uten å miste karbondioksid og gnisten. Det første trinnet i å gjøre dette er riddling eller remuage. I år tidligere, dette ble gjort ved å sette inn i nakken av vin flasken i et rack, kalt en pupitres, som vil holde den i en 45 graders vinkel slik død gjær cellene vil bosette i halsen der bidule ble tilknyttet. Så noen dager, en kvalifisert person, kalt en remuer, ville gi hver av flaskene et raskt Rist og øke vinkelen på flaskene før de til slutt ble plassert helt nedover, og dermed å samle alle sedimenter i halsen. I dag, er riddling prosessen automatisert. Neste er sedimentet fjernet av disgorgement. Dette er der flasken er plassert halsen ned i en isete saltlake for å fryse sedimentet i en solid plugg. Hetten er deretter fjernet, og trykk inni flasken forårsaker frosne sedimenter å bli utvist. Deretter legges en "dosering". Denne dosering er en liten mengde vin blandet med sukker og en gang konjakk og bestemmer sweetness eller dryness av musserende vin. Flasken er sikret med ledning hette og deretter corked.


Transfer-metoden for å lage musserende vin er lik Methode des Templiers, bortsett fra at i stedet for riddling du vil fjerne sedimentet, vin er overført til en trykk tank der sedimentet er filtrert. Det er deretter flaske, corked og sikret med ledning hette i forberedelsene for salg til offentligheten.


Charmat Bulk prosessen er den raskeste og minst kostbare metoden for å lage musserende vin. Med denne prosessen, i stedet for vin går gjennom andre gjæring i flasken, base vinen er plassert i en temperaturkontrollerte, trykk tank som sukker og gjær legges. Sekundær gjæring foregår i denne tank uten utgivelsen av en hvilken som helst karbondioksid. Denne tanken fungerer som en stor flaske. Når den fermenting er fullført, er vin filtrert under telleren Press og flaske ved hjelp av en counter-pressure-filler. Fordi vin ikke har brukt samme mengden tid i kontakt med karbondioksid, bobler tendens til å være større og spre raskere.

No comments:

Post a Comment