Thursday, January 12, 2012

Champagne vin

Champagne er uten tvil den fineste musserende vin gjort i verden. Champagne er navnet på vin regionen ligger ca 90 miles nordøst for Paris.


Champagne kan inneholde opptil tre forskjellige druer: Chardonnay, og de røde druene Pinot Noir og Pinot Meunier. Vintage champagner er bare produsert i de aller beste år; de er alltid mer billigere enn ikke vintage champagner, men de er ikke alltid bedre smaksprøver. De fleste champagner er øverstkommanderende uttrykk for Champagne blender art, samlet fra mange vinhøst, flere drue typer ulike valgt vingårdene i Champagne-distriktet, og nøye hånd gjort og Syrnete i flasken. Ved å gjøre disse harmoni, Champagne winemakers er i stand til å opprette en konsekvent '' house''-stil, og faktisk hver Champagne produsent har sin egen distinkte stil.


Endelig er det flere viktige termer du støter på en Champagne etikett som fortelle deg mye om innholdet. Fra tørt til søtt, er champagner merket Brut Absolut, Brut, Extra-Dry, Sec, Demi-Sec og Doux. Blanc de Blanc Champagne bottlings er gjort helt fra Chardonnay druer og har en tendens til å være lettere og mer delikat i stil. Blanc de Noirs champagner er laget av røde druer, og har en tendens til å være fyldigere bodied og rikere smaker; Rose champagner er mørk rosa i farge og ofte intenst flavored.


I Champagne forteller navn og rykte av produsent deg mer om vin enn noen annen enkelt faktor. Champagner kombinere kompleksiteten av fine druer vokst i noen av de beste vingårdene i Frankrike med intrikate raffinert gjær, og noen ganger også eik elements pluss opplevelsen av tungen prikking glede fra presisere bobler og effervescence til å opprette en av de mest sensuelle smak opplevelsene i verden!

No comments:

Post a Comment