Tuesday, January 24, 2012

Middelhavskjøkkener i Kina

Det er lett en av verdens favoritt mat. Uansett hvor du er, noen du kjenner er bundet til å foreslå, "Hei, la oss gjøre kinesisk." I flere tiår betydde kinesisk mat en ting – Kantonesisk mat. Det var stilen på kinesisk mat med som de fleste av verden var kjent – forretter og stekt meats og delikat sauser som blander grønnsaker og krydder i en perfekt ekteskap av smaker. Men kinesisk mat er langt mer enn bare Kantonesisk mat. Det er fire store stiler av matlaging på tvers av Kina, og flere mer underinndelinger for å dele dem enda lenger.


Kantonesisk er de mest kjente og populære av kinesiske regionale kjøkken-stiler. Kantonesisk kokker er spesialister på delikat sauser og stekt meats, i steames og oppstuss-stekte retter med grønnsaker som er så nøye valgt for utseende og appell for øyet som for ganen. Steames ris er en stift på Kantonesisk mat, og er grunnlaget for de fleste måltider. Hver vegetabilske skiver til beste Vis av sin farge og form, selv i en steke eller saus. En av de mer varige og allment nytes tradisjonene Kantonesisk mat er dim sum – 'lite hjerter'. I mange byer, både i Kina og i andre land rundt om i verden finner du litt dim sum butikker tucked under trapper og i utstillingsvinduet butikker. De serverer te og deilig savory og søt liten dim sum bakverk forretningsmenn og ettermiddag kjøpere.


Szechwan kjøkken har vokst i popularitet, over de siste tiårene. Mest berømt for searingly krydret mat som Kung Pão kylling og dobbel tilberedes krydret svinekjøtt, Szechwan kjøkken er en distinkt stil som er innfødt til landlocked fjellrike center i Kina. Bitter smaker ginger, Syrnete soybean, løk og hvitløk kjennetegner mye Szechwan mat, men det er også mer subtil retter som er avhengige av sammenflettede av teksturen og smaken. Vanlig matlaging metoder inkluderer ta knekken, ta knekken uten olje, pickling og braising.


Hunan kjøkkenet er den mest kjente av flere regionale Chinese cuisine stilene fra Zheijiang-regionen i Kina. Det er preget av tykke, rik sauser og kompleks bitter smaker. Typisk ingrediensene inkluderer vårløk og chili pepper. En populær favoritt parabol i Hunan-stil er Pepper kylling, med små biter av saftige kylling stekt rask med sort pepper og løk.


Shangdong kjøkken er preget av sin vekt på ferske ingredienser i kombinasjoner som understreker smaken, aroma, farge og tekstur av hver ingrediens. Shangdong regionale kjøkken er kjent for delikate smaken kombinasjoner som er overraskende bitter. Hvitløk og vårløk er hyppige ingredienser som er sjømat og ferske grønnsaker skyter. Supper er enten tynn og fjerner med en lys smaken eller tykk og bitter, rik med krem og krydder. En av de mest berømte rettene fra det Shangdong området, Bird's Nest suppe er vanligvis servert på store saker av staten.


Mens disse er fire av de viktigste stilene av kinesiske regional mat, finnes det en rekke andre verdig notat. Fujian og Jiangsu kjøkken fokus på sjømat og skalldyr, ledsaget av ferske grønnsaker. Fujian kjøkken blander søt, sur, smakfull og salt smaker i magisk kombinasjoner. Jiangsu kjøkken er lys, frisk og søt, og er preget av sin elegante presentasjon. Mer enn noen andre stil av kinesiske regionale kjøkken, det understreker utseende som en viktig del av anken av et måltid.


Kina er et kompleks land, med mange mindre nasjonaliteter og områder innenfor dets grenser. De fleste har typisk stiler av matlaging som er starkly annerledes enn de andre regioner rundt dem. Det er imidlertid en nasjon som har elske affære med mat har produsert noen av de mest komplekse, rik, delikat og deilige rettene noensinne laget.

No comments:

Post a Comment