Monday, January 16, 2012

Om Moon kaker

Åttende kinesiske midten av lunar månen markerer månens fødselsdag, og antas å være den eneste kvelden i året når månen vises perfekt runde. Samtidig med den månefestival holdes spesielle moon-visning partier med mye vin og feasting og dikt komponert til månen. Månen kaker er vanligvis pakket i esker med fire kaker og er en tradisjonell gave fra en familie til en annen.


Grunnen til at månen kaker er så meningsfylt går tilbake til 1300-tallet når Kina ble overkjørt av mongolske invaders som regjerte landet i en grusom og undertrykkende mote. Kvinner i husholdningene konstruerte en smart måte å organisere et opprør. De satt inn meldinger i fylling av månen kaker gitt og mottatt i løpet den månefestival, formidle hemmelige instruksjoner til blues som kan være avhengig av å bli med i kampen endte i krig og frigjøring.


Månen kaker er ikke lett å gjøre, så spesiell, elaborately skåret tre mounds har som skal brukes til å forme dem. De fleste vestlige finne fylle laget av solid lotus frø Lim inn usmakelig, spesielt med saltet egg eggeplomme i sentrum. Hvis det er mulig, prøv å finne moon kaker med en fylling av bevarte melon og melon frø. For alle som har en søt tann er dette uimotståelig, spesielt når skåret i tynne wedges og nibbled mens du drikker klare, duftende kinesiske te.


Det er pakking av månen kaker som gjør dem fristende, vanligvis kvadrat rød og gull bokser med kinesiske tegn og motiver trykket på dem, og som inneholder fire individuelt innpakket kaker. For bestemmes cook, kringle skal være svært rik og fortrinnsvis laget med minst en andel av smult. Noen populære fyllinger er kandisert frukt eller sweetened lotus frø Lim inn.

No comments:

Post a Comment