Saturday, January 14, 2012

Regionale kjøkken: Så amerikanske som eplepai

Vi elsker baseball, hot dogs, eplepai og Chevrolet – eller så en gammel annonse for Chevrolet forteller oss. Eplepai er som American som... vel... eplepai. Hvis baseball er All-American sport, er apple pie all-American dessert. Og mens Internett og boken butikker har spredt seg langt og bredt oppskrifter, finnes det klassiske apple desserter i hver region som er karakteristisk for kjøkkenet for området. Uansett hvor Johnny Appleseed spre frukthager, det er oppskrifter som gjør bruk av andre regionale ingredienser og tradisjoner til å opprette unike desserter med epler og – uansett!


Hvis du tenker på eplepai som å ha to kampanjen og fylling av epler kombinert med sukker, brunt sukker, kanel og Muskat, kan noen av regionale variasjoner overraske deg. Apple fruktpai, Eple pandowdy, apple vindpust, apple skarp, apple brown betty er alle varianter av eplepai i forskjellige regioner. Rådende apple oppskrifter for alle område kan påvirkes av rekke apple som er tøffeste og mest populære i dette området, i tillegg til stilen av retter som er utbredt.


I New England, for eksempel, de fleste apple oppskrifter anrop for Pippins, Granny Smith eller andre firmaet fleshed, søt varianter av apple som koker opp godt og miste litt fuktighet når blir bakt. I Maine er det ikke uvanlig å finne blåbær i din apple pie. I Massachusetts er tranebær eplepai en favoritt. I Vermont, kan eplene sweetened med honning eller lønnesirup. Og i mange restauranter på Cape Cod, i stedet for vanilla ice fløte, din Rørlednings varmt stykke av himmelen vil bli servert toppet med et stykke SmeIter OST.


I sørlige USA, med sine forkjærlighet for kremaktig, lett krydret mat, inkluderer de vanligste apple pie oppskriftene Apple Cream Pie (laget med rømme) og Bourbon eplepai, med rosiner fuktet i bourbon. Rosiner fuktet i rum er en annen populær tillegg til "eplepai" i Sør, spesielt i New Orleans. Andre nyheter Rabarbra, terninger fersken og valnøtter.


Midwestern eplepai er klassisk eplepai – to flaky kampanjen fullpakket med tykke, søt, saftig apple stykker mounded høy og ventilert for å la duftende damp rømning. I Kansas eller Missouri, vil din eplepai tilfredsstille alle purist – servert med en scoop av vanilla ice fløte som smelter inn syrupy fylling og legger den perfekte touch av creaminess til mix.


I Sør- og sørvest finner du dyp-stekt eplepai, en variant som samsvarer med smelte i din munn flaky stekt skare med søte, terninger epler i en syrupy saus. Og i Pennsylvania, hjemmet til Pennsylvania nederlandsk, Crumb eplepai og Apple Pandowdy finne sted av eplepai en la modus på de fleste restaurant-menyer.


Som amerikansk som eplepai … fra kyst til kyst, har amerikanerne gjort det de gjør best – tatt en klassisk og tilpasset den etter råvarer og smaker som omgir dem. Enten du topp den med en stenke av kanel, en dollop av pisket krem eller et stykke skarpe cheddar, er det ingen andre mat som kommer i nærheten av å være den All-American dessert.

No comments:

Post a Comment