Monday, January 30, 2012

Regional mat I Kina: Szechuan stil

Szechuan-stil retter sto opp fra et kulturelt avgrenset område i den sentrale, vestlige del av Kina, en provins som er kjent som Sichuan. Dette området av Kina kom til sitt eget kulturelt mot slutten av Shang-dynastiet under 1400-tallet. Det var imidlertid også klimaet på området som bidro til å forme de kulinariske tradisjonene som skulle oppstå fra Sichuan-provinsen og gjør vei inn i internasjonal mat.


Provinsen som mat i verden vet som Szechuan utviklet seg er ofte varmt og fuktig, og dette har bidratt til denne nødvendigheten av å forberede mat på måter som avviker vesentlig fra andre deler av Kina. Szechuan-mat er primært kjent for sin varme og krydret retter, men selvsagt det er mer til Szechuan-mat enn spice og sauser rike og sterke i smaken.


En generell oversikt over kulinariske historie og trender avslører at, for det meste, områder som hadde tendens til å krydre tungt var områder der fersk mat forsyning ikke var like pålitelig som på steder som tradisjonelt brukes en lysere hånd i sin bruk av krydder. Klimaet på Sichuan er bidrar til raskere mat ødeleggelser. Dette, spesielt i siste, gjorde nødvendig mat bevaring teknikker seg igjen en sterk smaken, for eksempel salting, pickling, tørking og røyking. Således, krydder tjent til å maskere smaker av mindre enn ferske matvarer, og de som har blitt bevart av metoder som påvirker deres naturlige smaker. I tillegg til maskering visse smaker, bruk av varme krydder, for eksempel chili peppers, har en tendens til å være mer vanlig å varmt klima, som svette som de kan produsere antas å avkjøle kroppen.


Mye av spicing av regionale kinesiske matlaging er basert på å bringe sammen fem grunnleggende smaksopplevelser – søt, sur, bitter, salt og bitter. Saldoen for disse bestemte elementer i en tallerken eller regionale kjøkken kan variere i henhold til behov og begjær, særlig ettersom påvirket av klima, kultur og mat tilgjengelighet.


I Szechuan-mat finnes det en rekke ingredienser og krydder som er brukt til å opprette disse grunnleggende smaksopplevelser. Disse inkluderer en rekke chili peppers, peppercorns over forskjellige typer, Sichuan peppers, som er i virkeligheten en type frukt, pepper ikke og produsere en numbing effekt i tillegg til sine varme smaken. Sichuan peppers, også kalt blomst pepper og fjell pepper, er en tradisjonell del av kinesisk fem spice pulver, eller på minst de som er modellerte på de mest autentiske versjonene av spice-kombinasjoner som er felles for regional kinesiske matlaging.


Andre ingredienser som brukes ofte i Szechuan-mat til å opprette fem grunnleggende smaksopplevelser inkluderer forskjellige typer sukker, for eksempel Bete rot sukker og sukkerrør, samt lokale frukt for sweetness. Sur kommer fra pickled grønnsaker og ulike varianter av eddik. En spesiell bitre melon legges til mange retter å tilby touch av bitterhet som komplementerer andre smaker. Andre krydder og smaker inkluderer tørket oransje skall, hvitløk, ingefær, sesamfrø Lim inn olje- og bønne. Salt er viktig å Szechuan-mat, og området produserer entydig flavored salter som bidrar til å skille autentisk Szechuan-mat fra de andre regionale matretter fra Kina.


Szechuan-mat er preget av sin rike tradisjonelle smaker, som stammer fra en kultur for hundrevis av år og delvis er formet av de naturlige kreftene av klima. Autentisk Szechuan-mat tilbyr en unik matopplevelse består av eventyrlystne og kreative smaksopplevelser.

No comments:

Post a Comment