Sunday, January 15, 2012

Diners - et amerikansk ikon

Definisjonen av en diner er vanligvis en smal struktur som ligner en jernbane dining bil med interiør som inneholder en informasjonsskranke med krakker for sitteplasser. Mat forberedelse er langs bak veggen bak disken.


Historie


De første "diners" tilbake i 1890-tallet var hest trukket vogner på hjul som ville parkere på bygatene og tjene sine måltider ligner dagens "fast food"-konseptet.


Av 1920-tallet, ble diners produsert som en permanent struktur som likner den opprinnelige vogn-stilen. Stilen forandret til et mer strømlinjeformet opptreden av 1930-årene, men virksomheten var livlig før etter den store depresjonen.


Etterspørselen økt etter 1945, og spre seg til Midtvesten når det var et dusin diner produsenter gjør diners med mange moderne bekvemmeligheter, inkludert aircondition, rustfritt stål exteriors og store vinduer. Denne økningen av varte omtrent 15 år før advent av fast food-restauranter.


Siden 1970, det har vært en ny interesse i diners med det er retro utseende og mange kan ses og besøkte over hele Amerika.


I dag


Dennys introdusert sin nye retro stil Denny's Classic Diner restauranter i 1999 komplett med rustfritt stål utvendig og avrundet taket.


Det er for øyeblikket 18 diner-produsenter med halvparten av dem ligger i New Jersey. Ingen andre tilstand i Amerika kan topp antall diners enn New Jersey med over 200 spisegjester i drift i dag!


Hvis du er interessert i å lære mer om historien til diners, ønsker du kanskje å besøke dinermuseum.org og en tur til New Jersey bør oppfylle appetitten med mange stilarter av dagens diners.

No comments:

Post a Comment