Saturday, January 28, 2012

Britisk matlaging

Britisk matlaging har alltid lidd fra dårlig trykk. Enkel detHjem mat og enkel utarbeidelse av mest tradisjonelle britiske matvarer pales i forhold til fransk haute cuisine, og det er ikke uvanlig at mat kritikere lyd nesten unnskyldende når du skriver om tradisjonelle britiske retter som om det var noe skammelig i nyter en god, tykk felles biff med et akkompagnement av Yorkshire pudding. Hvis de snakker inne glødende pris på noe i det hele tatt, er det et nikk til Smart navngiving av britisk mat, hvor rettene som bubble and squeak og spotted dick vises på restauranten menyer.


Og likevel, for alle snickering og unnskyldende referansene, britisk matlaging på sitt beste er hjertelig, lekkert, enkel fare som drivstoff nasjon som påvirket hele verden. Det er ingen annen nasjon i verden som gjør en stek av biff til slike perfeksjon, og heller ikke noen bedre akkompagnement til saftige kjøtt enn en opphovnet sanitæranlegg varmt Yorkshire pudding forberedt i sin drippings, og få kokekunst har en dessert som kan sammenligne med ren himmelen som er en bra laget bagatell eller treacle terte.


Britisk matlaging er en blanding av praktisk med den næringsrik. Hvis det er, som noen sier fantasiløs, som kan være fordi maten selv trenger litt fantasi kan fancy det opp og gjøre det velsmakende. Det er absolutt ikke fordi britisk sinnet mangler fantasi når det gjelder mat – de vanlige navnene for dagligdagse måltider noen ganger krever en oversetter bare så du vet hva du har på tallerkenen din. En spasertur gjennom en take-away restaurantmeny tilbyr slike retter som 'grøtaktig erter', biff og nyre sektor, fisk og chips og bangers og mos.


Det finnes kjente britiske retter for å spise på hvert måltid. Noen av de mest populære inkluderer:


Frokost:
En full engelsk landet frokost inkluderer kjøtt, egg, pannekaker eller toast og siden retter som hash-kode og bangers og mos. Det er rikelig med mat, typen som er angitt på bordet for middag i de fleste andre kulturer. Det inkluderer ofte rester fra siste natts middag, terninger og stekt sammen med krydder og smør, noen ganger kalt hash-kode for landet.


Te:
Tradisjonen med om ettermiddagen te er en som er observert av britene i århundrer. Blant de vanligste rettene som serveres på om ettermiddagen te er fingermat som crumpets med syltetøy og clotted cream, delikat watercress smørbrød og scones med rosiner eller tørkede frukter.


Søndagsmiddagen:
Søndag-middag har en lang tradisjon som en familie anledning – ett måltid i uken på hvilke alle familiemedlemmer samlet. En felles stek kjøtt – biff, Lam, svinekjøtt eller kylling – er nesten et krav, og det er servert med potet og vegetabilske, og svært ofte ledsaget av Yorkshire pudding.


Puddinger og custards funksjonen fremtredende i britisk matlaging. Bakt, kokt eller steames, er puddinger vanligvis laget med Ister og breading, og studded med tørket frukt og nøtter. En av de mest populære og herlig britiske desserter er bagatell, og det finnes nesten like mange varianter som det er kokker. Basen er en svamp kake, ofte igjen fra en annen måltid. Fuktet i Madeira eller port, er det lagdelt i en tallerken med vaniljesaus, syltetøy, frukt og opp og toppet med pisket krem. Sluttresultatet er en deilig mélange som er alle funksjoner som er bra om britisk matlaging – er ren, praktisk matlaging som ment å fylle magen og tilfredsstille smaksløkene.

No comments:

Post a Comment