Sunday, January 29, 2012

Kulinariske tradisjoner fra Frankrike

Fransk kjøkken er forbløffende høye standarden som alle andre innfødt kokekunst må leve opp til. Landet til Frankrike er hjemmet til noen av de fineste matretter i verden, og det er opprettet av noen av de fineste master kokkene i verden. De franske folk ta overdreven stolthet i matlaging og å vite hvordan å forberede et godt måltid. Matlaging er en viktig del av deres kultur, og det legges til ens nytten hvis de er i stand til å forberede et godt måltid.


Hver av de fire regionene i Frankrike har et kjennetegn på maten alle sine egne. Fransk mat generelt krever bruk av mange forskjellige typer sauser og gravies, men oppskrifter for kjøkken med opprinnelse i nordvest-regionen i Frankrike har en tendens til å kreve bruk en masse apple ingredienser, melk og fløte og de pleier å være tungt buttered å gjøre for en meget rik (og noen ganger heller tung) måltid. Sørøst fransk kjøkken er minner om tysk mat, tungt i smult og kjøtt produkter som svinekjøtt pølse og surkål.


På den annen side, sørlige franske kjøkkenet har en tendens til å være mye mer allment akseptert; Dette er vanligvis typen fransk mat som serveres i tradisjonelle franske restauranter. I Sørøst-området i Frankrike er matlagingen mye lettere i fett og substans. Kokker fra Sørøst for Frankrike har en tendens til å helle mer mot siden av en lys olivenolje som er mer enn noen annen type olje, og de avhengige av urter og tomater, samt tomat-baserte produkter, i sine kulinariske kreasjoner.


Nouvelle mat er en mer moderne form av husmannskost som utviklet i slutten av 1970, avkom av tradisjonell fransk mat. Dette er den vanligste typen fransk mat, servert i fransk restauranter. Nouvelle cuisine kan vanligvis være preget av kortere mat ganger, mindre mat delene og mer festlige, dekorative plate presentasjoner. Mange fransk restaurant kjøkken kan klassifiseres som Nouvelle mat, men mer tradisjonell fransk restaurant mat ville bli klassifisert som mat du Terroir, en mer generell form for fransk matlaging enn Nouvelle Cuisine. Mat du Terroir er et forsøk på å gå tilbake til de mer innfødte formene for fransk matlaging, spesielt med referanse til regionale forskjeller mellom nord og Sør, eller forskjellige områder som Loire Valley, Catalonia, og Rousillon. Disse er alle områder som er berømt for sine spesifikke spesialitet av husmannskost. Som tid har kommet, forskjellen mellom en hvitvin fra Loire-dalen og en vin fra et annet område har sakte redusert, og retter du Terroir-tilnærming til fransk matlaging fokuserer på å etablere spesielle egenskaper mellom regioner som dette.


Som en del av deres kultur innlemme franskmenn vin i nesten hvert måltid, enten det er ganske enkelt som en forfriskning eller del av oppskriften på selve måltidet. Selv i dag, er det en del av tradisjonell fransk kultur å ha minst ett glass vin på daglig basis.

No comments:

Post a Comment